23948sdkhjf

Flertal i Kolding Byråd blåstempler afvikling af erhvervshavn

Med tre stemmer imod godkendte et flertal i Kolding Byråd i går den procesplan, der skal vise vejen frem mod en afvikling af byens 175 år gamle erhvervshavn. 

Det skriver Jyske Vestkysten

De tre stemmer imod planen kom fra Socialdemokratiets Elvis Comic og Per Bødker Andersen, der begge har været imod havnelukningen, siden forslaget kom på bordet i november sidste år i form af en principbeslutning om at lukke erhvervshavnen. Noget uventet stemte også Venstres Pernille Øhlenschlæger Pedersen imod planen i går. 

- Jeg fortryder inderligt mit ja fra sidste år. Der var så meget vrede i byrådssalen den novemberaften, og der er enormt store følelser i den her sag. Jeg synes ikke, at forarbejdet til at træffe en beslutning om at lukke erhvervshavnen er gjort godt nok, og jeg kan ikke med ro i maven være med til at lukke virksomhederne på havnen på det her grundlag, siger hun til Jydske Vestkysten.

Som Søfart tidligere har skrevet, vil der nu blive nedsat et såkaldt §17.4-udvalg, som skal sammensættes af en række byrådsmedlemmer foruden et tilsvarende antal eksterne repræsentanter. Udvalget skal styre arbejdet med at omdanne den 65 hektar store erhvervshavn til by, og forventningen er at kunne fremlægge en detaljeret plan for, hvordan det skal foregå, senest i 2022.

I Kolding Havn vil bestyrelsesformand Tobias K. J. Jørgensen dog arbejde for, at virksomhederne på havnen allerede inden udgangen af i år får vished for, om de kan forvente at få deres lejemål forlænget frem mod erhvervshavnens udløbsdato, som i den seneste tidshorisont fra Kolding Kommune hedder 2045. 

Læs mere: Kolding Havn forlænger lejemål og arbejder på aftale med kommunen

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109