23948sdkhjf

Norsk bilrederi skifter ud på chefposten

Höegh Autoliners, som har Mærsk i ejerkredsen, har efter massive tab sagt farvel til CEO Ivar Hansson Myklebust og i stedet udnævnt veteranen Thor Jørgen Guttormsen til ny topchef
Efter massive underskud i Höegh Autoliners, der har Mærsk i ejerkredsen, forlader både topchef Ivar Hansson Myklebust og CFO Ingrid-Due Gundersen det norske bilrederi. Det skriver shippingmediet Tradewinds.

Ivar Hansson Myklebust afløses af veteranen Thor Jørgen Guttormsen. Rederiets bestyrelsesformand, Leif O. Høegh, udtaler ifølge mediet, at det ikke er nogen hemmelighed, at Höegh Autoliners har haft dårlige resultater. Han tilføjer, at såvel hovedaktionæren, Leif Höegh & Co. og A.P. Møller-Mærsk, er enige i beslutningen, men fastslår, at de to chefer har forladt deres stillinger frivilligt.

Höegh Autoliners fik sidste år et underskud før skat på 55 mio. dollars - mere end en fordobling i forhold til 2017, hvor resultatet lød på minus 24,7 mio. dollars.

Thor Jørgen Guttormsen har lang erfaring internt i Höegh-koncernen. Han var CEO i Leif Höegh & Co. fra 1992-2008 og har også været chef for den norske skibsrederforening og sidder i dag i bestyrelsen for bl.a. Danmarks Skibskredit og Höegh LNG AS. Han har tidligere været medlem af bestyrelsen for shippingorganisationerne Bimco og ECSA.

- Thor Jørgen kender virksomheden godt, og aktionærerne har tillid til hans evne til at udvikle virksomheden yderligere. Vi takker Ivar Myklebust for hans tjeneste i virksomheden, udtaler bestyrelsesformanden i en pressemeddelelse .

Mærsk fik en ejerandel i rederiet på knap 40 pct., da Höegh Autoliners i 2008 købte 12 bilskibe fra Mærsk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127