23948sdkhjf

Engelsk patrulje finder spøgelsesskib i Atlanterhavet

Det engelske ispatruljeskib 'HMS Rotector' stødte sidste weekend på noget højst usædvanligt på sin tur over Atlanterhavet.

I en opdatering på Twitter skriver patruljeskibet, at det har opdaget et tilsyneladende forladt handelsskib midt på Atlanten. 

- Vi nærmede os fartøjet for at tage kontakt og tilbyde vores hjælp, men ingen svarede! Imens efterforskningerne pågår, kan vi ikke give jer flere detaljer om den underlige hendelse, fremgår det af opdateringen på Twitter.

Ifølge Maritime Bulletin er der tale om det 1640 t.dv. store fragtskib 'Alta'. Skibet er bygget i 1976, og imens Marinetraffic angiver flagstaten som værende Panama, er flaget på skibet ifølge Vesselfinder fra Tanzania. 

Der er dog enighed om, at den seneste AIS-position fra 'Alta' er fra 6. september sidste år, hvor skibet befandt sig vest for Gibraltar på vej fra Grækenland til Haiti. Den 19. september mistede skibet motorkraften, og den ti mand store besætning meddelte, at den havde mad til to dage samt vand til 15 dage, skriver Vesselfinder.

Læs også: Her er prisen for at fjerne spøgelsesskib fra irsk kyst

Et Herkules-fly fra den amerikanske kystvagt kastede en uges forsyninger ned til besætningen den 1. oktober 2018, og seks dage senere nåede kystvagtens skib 'Cutter Confidence' frem til 'Alta' og evakuerede besætningen. 

Det er uklart, hvad der siden er sket med skibet. Ejeren er angiveligt Alta Shipping LLC med base i Miami. 

Læs også: Iranske VLCC'ere sejler som spøgelsesskibe

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.109