23948sdkhjf

Maritim drone-iværksætter får millionstøtte

Den københavnske dronevirksomhed Upteko har netop indgået et partnerskab med Dansk Ingeniør Service (DIS), der skyder frisk kapital i virksomheden. Planen er at udvikle dronesystemer til skibe, oplyser DIS i en pressemeddelelse.

Forestil dig en drone, der flyver rundt og filmer en stor færge, som er ved at lægge til kaj. På broen står kaptajnen og følger med på en skærm for at se, om der er mulige farer i vandet. Eller forestil dig, at en mand falder over bord fra et skib ude midt i rum sø. Lynhurtigt letter en drone fra dækket og sender billeder tilbage til broen, så manden kan spottes og reddes.

Det er blot to af de mange scenarier, som dronevirksomheden Upteko arbejder med, når de laver autonome droner til den maritime industri. Nu har DIS valgt at gå ind i virksomheden med en millionindsprøjtning.

- Det er et kæmpestort skridt for Upteko. DIS giver os adgang til et hav af ressourcer, så vi kan optimere vores droneløsninger, siger CEO og medstifter af Upteko, Mads Jørgensen.

Læs også: "Det begyndte med, at vi fløj fjernstyrede helikoptere mod hinanden"

Konkret skal Upteko og DIS udvikle en ladestation, der skal stå på dækket af skibe. Meningen er så, at droner, som vi ser det med robotplæneklippere, skal kunne stå i ladestationen og gøre klar til næste flyvetur.

- Vi ser store muligheder i en virksomhed som Upteko. Der er ingen tvivl om, at maritime droner har et kæmpe potentiale, så derfor er det helt oplagt for os at investere, siger Michael Gadeberg, der er direktør og partner i DIS.

Upteko blev stiftet af Mads Jørgensen, Sebastian Duus og Benjamin Mejnertz i 2018. Virksomheden har kontorer i København og Skanderborg.

- Vi glæder os til at komme i gang med udviklingen af ladestationen. Og vi forventer at have en prototype klar senest til januar næste år, fortæller Mads Jørgensen.

Som Søfart tidligere har skrevet, har Upteko også modtaget støtte fra Den Danske Maritime Fond. 

Læs mere: Maritim fond uddeler nye millioner

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141