23948sdkhjf

Ærøfærgerne: Tillidsmand raser over rygeforbud

Det at ryge hører til sømandserhvervet, siger oprørt tillidsmand til Fyens.dk

Udsigten til et rygeforbund for de ansatte hos Ærøfærgerne har fået skibsassistenternes fællestillidsmand Frank Sandager op af stolen. 

Nye rygeregler i kommunen betyder, at de ansatte fra 1. marts 2020 ikke længere må ryge i arbejdstiden. Forbuddet gælder også på vej til og fra arbejde, hvis medarbejderne er iklædt uniform. 

Det skriver Fyens Stiftstidende

- Det at ryge hører ligesom til i sømandserhvervet. Når man står der på broen og kigger ud, så skal man have lov til at tage sig en smøg, siger Frank Sandager til mediet. 

Nu frygter han, at medarbejderne på sigt vil søge væk fra Ærøfærgerne. 

Læs også: Ærøxpressen i millionunderskud – direktøren er ikke overrasket

- Ingen bryder sig om at få trukket noget ned over hovedet, og jeg er bange for, at de nye rygeregler kan komme til at betyde, at Ærøfærgerne på sigt kommer til at mangle arbejdskraft. Alt kan ske, og nu kommer der snart en ny færgerute i Marstal, så mon ikke nogle af medarbejderne overvejer at flytte over til den, siger Frank Sandager til Fyens Stiftstidende. 

Ærøxpressens direktør Søren Vestergaard oplyser til avisen, at han ikke ser noget problem i rygende medarbejdere, så længe det finder sted udendørs på soldækket. 

Læs også: ÆrøXpressen skifter ud i toppen

Kommenter på artiklen (3)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.096