23948sdkhjf

Ambassadører til gruppearbejde hos Danske Rederier

Onsdag aften var omkring 20 af Danmarks ambassadører på besøg hos Danske Rederier. På dagsordenen var klima, handelskrig, Brexit og meget mere

De danske ambassadører var onsdag aften samlet med rederidirektører og andre shippinginteressenter hos Danske Rederier i Amaliegade i København. 

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Danske Rederier, hvis formand, Jacob Meldgaard, bød ambassadørerne varmt velkommen. Det skete blandt andet ved at takke dem for et tæt samarbejde.

- I er et kæmpe stort aktiv for et så globalt erhverv som os i søfarten, der ikke bare har de syv have, men hele verden som vores marked og arbejdsplads, sagde Jacob Meldgaard, formand i Danske Rederier og CEO i Torm.

Gruppearbejde med direktører

I grupper skulle ambassadørerne herefter diskutere søfartens udfordringer og muligheder med direktører fra en række af de største danske rederier. En god chance for at få indsigt og viden om, hvad der rører sig i et af Danmarks vigtige erhverv, fastslog Danmarks ambassadør til Singapore, Dorte Bech Vizard, efter besøget:

- Vores dialog er ekstrem vigtig. Fordi uden den detaljerede forståelse af, hvad der egentlig er vigtigt for dansk søfart og den danske udstyrsindustri, så er vi ikke klædt på til at varetage rollen ude på markederne, sagde Dorte Bech Vizard og tilføjede:

- Det er et besøg, vi altid ser frem til, når vi er hjemme i ambassadørugen. Fordi det er noget, der fylder meget i vores daglige arbejde.

Tæt kontakt værdsat

Danmark kontrollerer med sine mange rederier verdens femte største handelsflåde. De danske rederier er derfor dagligt eksponeret for global konkurrence, internationale rammebetingelser og ikke mindst de udfordringer, som kan følge deraf. Derfor værdsætter Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier, den tætte kontakt til diplomatiet.

- Skibsfarten er virkelig en international branche. To tredjedele af de danske rederiers omsætning stammer fra sejlads uden for Europa, så det er altafgørende for os, at vi ved, hvad der foregår både i EU og rundt omkring i verden. Derfor har vi stor glæde af vores tætte kontakt til det danske diplomati, sagde Anne H. Steffensen.

Læs også: Bimco: Stilhed før stormen i shipping

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109