23948sdkhjf

SE BILLEDERNE: ’Absalon’ på øvelse med U.S. Navy i Grønland

Det danske støtteskib og den amerikanske missildestroyer ’USS Gravely’ øvede fælles taktikker og procedurer i arktisk farvand
Søværnets støtteskib ’Absalon’ bistod forleden den amerikanske marine ved en flådeøvelse ud for Grønlands kyst.

Det var en såkaldt passageøvelse (passex) i det arktiske farvand, som fandt sted den 16. august.

Her skulle ’Absalon’ sammen med den amerikanske missildestroyer ’USS Gravely’ teste, at de to nationers flådefartøjer er i stand til at kommunikere og samarbejde, oplyser U.S. Navy i en pressemeddelelse om øvelsen.

I forbindelse med øvelsen blev der gennemført en række avancerede skibsmanøvrer og -taktikker til søs. Formålet var at give besætningerne lejlighed til at træne og forbedre deres færdigheder

- Denne øvelse var en enestående mulighed for ’Gravely’ til at gennemføre træning med den danske flåde og demonstrere interoperabilitet i strategisk vigtigt farvand, udtaler kommandørkaptajn Michael O’Reilly fra U.S. Navy i pressemeddelelsen.

- Eftersom vores flåder deler mange fælles taktikker, teknikker og procedurer, var det alle tiders at se, hvor hurtigt vi var i stand til at etablere kommunikation og træne vores kombinerede krigsførelses- og sømandskabs-færdigheder, tilføjer han.

Passageøvelsen begyndte med et møde mellem de to krigsskibe, hvorefter ’Absalons’ MH-60R-helikopter landede på ’USS Gravelys’ flydæk.

Fire manøvrer

Krigsskibene gennemførte i alt fire planlagte manøvrer, hvor fartøjerne sejlede tæt på hinanden.

Øvelsen gjorde det ifølge U.S. Navy muligt for søfolkene på ’USS Gravely’ at trække på den store erfaring og viden, som de danske allierede har, når det gælder operationer på nordlige breddegrader, og som "højt kvalificerede, teknologisk avancerede og militært samarbejdende naboer".

- Begivenheder som dagens passageøvelse forstærker ikke bare forholdet mellem vores to nationer, men styrker også vores maritime sikkerhedskapacitet i Nordatlanten, siger Michael O’Reilly.

’USS Gravelys’ operationer i Arktis, hvor skibet vil befinde sig de næste syv måneder, er et skridt mod en yderligere styrkelser af den amerikanske marines færdigheder i arktisk klima, fremgår det.

Efter øvelsen ved Grønland fortsatte ’Absalon’ mod Færøerne.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109