23948sdkhjf

Nye USA-ruter giver travlhed i Hamborg Havn

Der bliver flyttet stadig mere gods i Tysklands største havn, Hamborg. Både på general cargo og containere er der fremgang, imens der er tale om en beskeden tilbagegang på 0,3 pct., inden for bulk. 

Det skriver havnen i en pressemeddelelse på baggrund af tal for andet kvartal i år. 

Den overordnede søbårne mængde af gods udgjorde 69,4 mio. ton, svarende til en stigning på 4,1 pct. General cargo-segmentet voksede med 6,1 pct. til 48,4 mio. ton, og endnu større procentuel fremgang var der tale om på containere. 

Her har særligt åbningen af fire nye ruter til USA, Canada og Mexico gjort deres til, at der i første halvår i år blev håndteret 4,7 mio. TEU i havnen. Det svarer til en fremgang på 7,5 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. 

Siden årets begyndelse har havnen håndteret 283.000 TEU fra USA-ruter. Dermed har  USA indtaget en andenplads på listen over de vigtigste containerpartnere for Hamborg Havn. 

I løbet af halvåret har 3.049 containerskibe lagt til i den nordtyske havn. Det er en stigning på 3,7 pct. Af de mange skibe var de 89 ULCV'ere med en kapacitet på over 18.000 TEU. Inden for skibstypen er det en stigning i antallet af havnekald på 36,9 pct.

Læs også: Aarhus Havn vokser på foder og container

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.095