23948sdkhjf

'Mercendia IV' skal konverteres til godsfærge

kendt færge på Helsingør-Helsingborg overfarten skal ikke længere være en passagerfærge
ForSea har besluttet at konvertere Mercandia fra en passager- og godsfærge til en ren godsfærge.

Derfor vil rederiet nu ikke længere tilbyde detailsalg og mad og drikke på 'Mercandia IV' fra den 1. september 2019.

Dette sker som reaktion på en længerevarende tilbagegang i personbil- og passagertrafikken, oplyser rederiet.

Desuden har forskellige kundeundersøgelser i tidens løb vist, at passagererne klart foretrækker at benytte de større og mere moderne færger.

"Dette er et vigtigt skridt for at sikre selskabets position for fremtiden. Vi vil gennemføre yderligere initiativer for at modernisere vores forretning og sikre, at vi er konkurrencedygtige. ForSea har indtil videre investeret betydelige summer i at konvertere 'Aurora' og 'Tycho Brahe' til batteridrift og lægger fortsat vægt på at videreudvikle en bæredygtig færgefart, lyder det fra rederiet i en pressemedelelse.

Helsingør-Helsingborg overfarten består af de fem færger: Aurora, Tycho Brahe, Hamlet, Mercandia IV og Mercandia VIII.

Færgerne er udrustet med katalysatorer. Herudover er både Aurora og Tycho Brahe konverteret til batteridrift for en total investering på ca. 300 mio. SEK.

INEA, et forvaltningsorgan for innovation og netværk i EU, har støttet med ca. 120 mio. SEK. I 2018 transporterede ForSea 7 mio. passagerer samt 1,3 mio. personbiler, 453.000 lastbiler og 16.600 busser. Det svarer til 20% af de køretøjer, der passerede Øresund I 2018. Overfarten fremmer integrationen og væksten i Øresundsregionen og drives af 750 medarbejdere, som dagligt arbejder for en sikker og effektiv forbindelse mellem Sverige og Danmark med en målsætning om at gøre rejsen så behagelig som muligt. Forbindelsen bidrager derudover med at skabe omkring 2000 arbejdspladser i regionen. Johan Röstin er CEO hos ForSea AB, som ejes af investeringsselskabet First State Investments.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172