23948sdkhjf

Maritim industri vil snakke forsvar og Arktis med Trump

Danske Maritime har ønskeliste klar til den amerikanske præsidents besøg i Danmark
Samarbejde om forsvar og Arktis står højt på dagsordenen hos den danske maritime industri, når USA's præsident Donald Trump til september besøger Danmark.

Brancheforeningen peger i en pressemeddelelse på, at dansk ekspertise på området også kan komme USA til gode.

- Flådeøvelsen Northern Coasts og MAST udstillingen i Danmark den 3. september 2019 falder sammen med besøget, så det vil være nærliggende at benytte de danske fregatter som et eksempel, der kan fremhæve dansk-amerikansk forsvarssamarbejde. Det forhold, at USA er ved at forny sin flåde, passer jo også godt i en sådan sammenhæng. Den aktuelle situation i Hormuzstrædet, hvor Danmark stiller med flådefartøjer til at beskytte skibsfarten, understøtter desuden vores maritime position, skriver Danske Maritime.

Grønland, Færøerne og det arktiske område er basis for en del af den danske maritime ekspertise, og bør ifølge brancheforeningen også indgå i samtalerne med præsidenten, da USA jo i Alaska har tilsvarende områder.

På det civile område ser Danske Maritime samarbejdsmulighederne bl.a. i danske maritime udstyrsproducenters leverancer til de amerikanske rederier, skibsværfter og til offshore sektoren - alle områder, der er afhængige af avanceret maritim teknologi.

- USA er et vigtigt marked for den danske maritime industri, og der er mange danske maritime leverandørvirksomheder, der er etableret i USA inden for f.eks. skibsmotorer og fremdriftssystemer, systemer til rensning af ballastvand, scrubbers og udstyr til at styrke den maritim sikkerhed. Derudover har en række af de danske maritime virksomheder amerikansk ejerskab, skriver Danske Maritime.

På det handelspolitiske område ser Danske Maritime gerne, at der snarest muligt genoptages forhandlinger mellem EU og USA, der kan lempe de ganske restriktive regler, der eksisterer i dag for salg og eksport af udenlandsk produceret maritimt udstyr, teknologier og løsninger til de amerikanske skibsbygnings- og offshore-markeder.

- En mere fri adgang til disse markeder vil ikke kun gavne danske maritime virksomheder, men også den amerikanske industri, der i større omfang end i dag får mulighed for at bruge miljø- og klimavenlige teknologier og løsninger af høj kvalitet, hvor der samtidig er stort fokus på sikkerhed, lyder det fra Danske Maritime.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093