23948sdkhjf

Rederier frygter angreb på skibenes systemer

I en rundspørge foretaget af Danske Rederier svarer 14 procent af de danske rederier, at de har været udsat for cyberangreb i deres systemer på et skib, skriver Danske Rederier på sin hjemmeside.

Af samme rundspørge fremgår det, at 50 procent af de danske rederiers direktører frygter, at de bliver ramt af cyberangreb, som for eksempel får til følge at kaptajnen mister kontrollen over skibet og at kriminelle får adgang til besætningsinformationer og fragtdata.

- Det er klart, at risikoen for cyberangreb på vores medlemmers skibe er en ting, som rederierne er nødt til at forholde sig til. Hvis det lykkes for kriminelle, fremmede magter eller andre at bryde i et skibs system, vil det have store økonomiske konsekvenser og i sidste ende kan det være farligt, siger fungerende direktør for Sikkerhed, Miljø og Maritim Forskning i Danske Rederier, Asbjørn Overgaard Christiansen.

Cybertruslen er høj
Forsvarets Efterretningstjeneste har i sin seneste rapport om cybertruslen mod den danske maritime sektor vurderet, at risikoen for spionage og kriminelle angreb er meget høj.

- Derfor tager vi også risikoen for angreb meget alvorligt, siger Asbjørn Overgaard Christiansen.

Han fortæller at man i den maritime sektor er meget opmærksom på truslen og investerer mange ressourcer i at beskytte sig mod cyberangreb.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093