23948sdkhjf

Sejlskibe i modvind: Tall Ships Races har problemer med besøgstallet

Vinden har drillet voldsomt i optakten - og får formentlig også negativ betydning for det samlede besøgstal
Normalt er det godt med vind, når det handler om store sejlskibe – men det kan også blive for meget af det gode.

En middelvind på omkring 10 sekundmeter - og vindstød, der er endnu kraftigere - har her i optakten givet bøvl for Tall Ships Races i Aalborg.

- Det har været rigtigt hårdt vejr op til at skibene skulle komme her, fortæller Søren Thorst, eventchef ved Aalborg Kommune.

- Det har været en god strid nordjysk vestenvind, så det har ikke været sådan lige til at komme igennem (for skibene, red.).

Ved den officielle åbning onsdag eftermiddag manglede endnu en håndfuld skibe at nå frem. Men Søren Thorst forventer, at alle er ankommet torsdag morgen - dog med én enkelt undtagelse.

- Vi har et enkelt tysk skib, som har en maskinskade. Så de kommer først fredag morgen, siger han.

Blæst driller også på land
Det har dog ikke kun været på vandet, at blæsten har givet udfordringer. Vindstødene har revet godt i den store mængde materiel, der er stillet op overalt ved havnefronten.

- Vi har eksempelvis stillet nogle af de samme hegn op tre-fire gange, så det har selvfølgelig været træls for de mennesker, der arbejder med det. Så vi har nogle udfordringer i forhold til nogle af de vindstød, der kommer og flytter rundt på vores sager, siger Søren Thorst.

Koncerter ikke i fare
Søren Thorst understreger i øvrigt, at de mange koncerter, som afvikles under Tall Ships Races, ikke kommer i fare på grund af blæsevejret.

- Vi var tirsdag lidt nervøse for den store scene, men den kan stå i op til 20 meter i sekundet, så den forsvinder ingen steder hen. Så der kommer ikke nogen konsekvenser i forhold til det.

- Men vi håber selvfølgelig, at folk lige tager en varm jakke på, og så kommer ned og hører musik - og ser på skibene alligevel, selv om det blæser lidt, siger han med et smil.

Besøgstal påvirkes
For arrangørerne er det endnu for tidligt at byde på, hvilke konsekvenser det blæsende vejr får for besøgstallet.

- Vi har ikke noget bud på det på nuværende tidspunkt. Vi havde lidt over 50.000 mennesker inde tirsdag, og vi kan se, at når vi kigger rundt på havnekajen i dag (onsdag, red.), så er der masser af mennesker, siger Søren Thorst.

- Men selvfølgelig betyder det noget, at det blæser. Og det kommer også til at betyde noget for det samlede tilskuertal, det tror jeg, det gør. Men som vi kan se på vejrudsigten nu - og den bruger vi meget tid på at sidde og kigge på - så ser fredag og lørdag rigtigt gode ud, og så kan det være, at det redder det hele i den sidste ende.

Et tjek i vejrudsigterne tyder lige nu på, at både fredag og lørdag kommer til at byde på vind på under 5 sekundmeter og temperaturer op til 18 grader.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.172