23948sdkhjf

VIDEO: Raffinaderi i Philadelphia eksploderer

Tank-rater forventes at stige, efter som raffinaderi med 335.000 tønders daglig kapacitet er lukket

En kraftig eksplosion har lukket det største og ældste raffinaderi på den amerikanske østkyst.

Eksplosionen skete sidste uge i en beholder med en blanding af butan og metan. Det ligger endnu ikke klart, hvad der startede eksplosionen, som kunne høres og mærkes i miles omkreds. Branden blev slukket dagen efter. 

Raffinaderiet havde en daglig kapacitet på 335.000 tønder råolie om dagen. Ifølge flere medier, heriblandt CNN, har anlægget har dog igennem længere tid kæmpet med en skrantende økonomi, og det er nu blevet besluttet at lukke raffinaderiet permanent.

Den betragtelige nedgang i udbuddet af raffinerede olieprodukter i regionen forventes nu at få tankraterne på Atlanterhavet til at stige. 

Læs også: VIDEO: Last af calciumhypochlorit eksploderer på containerskib

En analytiker hos tankmægleren Poten & Partners har ifølge Splash udtalt, at regionen kan få behov for at øge importen af raffinerede olieprodukter med op til 30 pct., hvilket fortrinsvis vil ske via tankskibe. 

- I øjeblikket er Canada den primære importkilde, men det er usandsynligt, at de kan imødekomme hele den øgede efterspørgsel, så meget af den øvrige import vil komme fra fjernere egne, primært Europa samt Mellemøsten og Indien, skriver Poten ifølge Splash.

Se billeder af eksplosionen i videoen her:

Artiklen er en del af temaet VIDEO.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109