23948sdkhjf

Carsten Mortensen bag ny investeringsfond

Næsten et år efter, at danske Carsten Mortensen besluttede at forlade BW Group og vende hjem til Danmark, står han nu i spidsen for en helt ny maritim investeringsfond. 

Fonden har fået navnet Dee 4 Capital Partners ApS, og ifølge Tradewinds forventes det, at fonden lukker købet af tre brugte produkttankskibe i næste måned.

18 investorer, primært danskere, har tilsammen rejst 41 mio. dollar igennem den nye fond på nuværende tidspunkt. Et beløb, der forventes at stige til 100 mio. dollar inden udgangen af 2019. En endnu ikke navngivet skandinavisk bank har desuden stillet den nødvendige kapital for købet af de tre produkttankskibe.

Før Carsten Mortensen kom til BW Group, hvor han var CEO, var han topchef i Norden og formand for Danske Rederier. Det er altså en erfaren herre, som nu begiver sig i kast med investeringer i tonnage, men selvom han har flere poster som topchef for store organisationer på CV'et, er det ikke ambitionen, at Dee 4 Capital Partners skal blive nogen omfangsrig organisation.

- Det her vil blive en lille organisation med fem til ti folk. Det vil være begavede mennesker, som jeg kan grine med og lave gode investeringer med. Sådan er målet, efter at jeg har trådt ud af CEO-livet og investerer mine egne penge med ligesindede, siger Carsten Mortensen til Tradewinds. 

Foruden Mortensen selv består Dee 4 Capital Partners på nuværende tidspunkt af Freddie Lee, som i modsætning til Carsten Mortensens shipping-baggrund kommer fra den finansielle sektor. Lee har tidligere været frontfigur for investeringer i Barclays Natural Resource Investments.

Da Carsten Mortensen forlod BW Group i september sidste år, var det et opgør med en tilværelse præget af stor rejseaktivitet. 

- Carsten og jeg har haft et godt partnerskab, hvor vi arbejdede tæt sammen for at vækste virksomheden, men de konstante rejser og det at leve på to kontinenter blev til sidst for meget for ham. Vi er Carsten meget taknemmelige for hans bidrag og ønsker ham alt det bedste i fremtiden, sagde BW Groups formand Andreas Sohmen-Pao dengang

Læs også: Skov efter fusion: Adgang til finansiering bliver afgørende

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078