23948sdkhjf

Iran afviser beskyldninger om skibsangreb i Oman-bugten

USA anklager Iran for at stå bag angreb på tankskibe. Det afviser Irans FN-delegation og udenrigsminister

USA's beskyldning mod Iran om angrebet på to tankskibe er "uberettiget".

Sådan lyder meldingen fra Irans FN-delegation, der kategorisk afviser beskyldningerne. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Iran afviser kategorisk USA's uberettigede beskyldning om hændelserne vedrørende tankskibene 13. juni og fordømmer det på hårdest mulig måde, skriver delegationen i en pressemeddelelse natten til fredag dansk tid.

USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, har anklaget Iran for at stå bag angrebet på et norsk- og et japanskejet tankskib i Oman-bugten. Angrebet skabte eksplosioner om bord på skibene og tvang besætningen til at forlade skibene.

Selskabet, der befragtede det japanske-ejede skib, Bernhard Schulte, har udtalt, at skibet formentlig blev ramt af en torpedo.

Oliepriserne steg mere end fire procent efter angrebene, der fandt sted ved Hormuzstrædet. Området er en vigtig skibsfartsrute for særligt Saudi-Arabien.

Den iranske udenrigsminister, Mohammad Javad Zarif, afviser ligeledes at stå bag angrebene, som han kalder "mistænkelige". Iran vil gerne have en dialog med de andre lande i regionen.

Han skriver på Twitter, at anklagen fra USA tydeliggør, at USA forsøger at "sabotere diplomatiet".

Både Iran og USA har udtalt, at man vil undgå krig.

Læs mere: Formodet angreb i Omanbugten giver Danske Rederier panderynker

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078