23948sdkhjf

Formodet angreb i Oman-bugten giver Danske Rederier panderynker

Gentagne angreb i Omanbugten vækker bekymring hos Danske Rederier for sikkerhedssituationen

To tankskibe er evakueret, efter at de torsdag tilsyneladende er blevet angrebet i Oman-bugten. Ruten er et trafikalt knudepunkt, og det er ikke første gang, at trafik i bugten er blevet angrebet.

Det giver panderynker i Danske Rederier, fortæller Asbjørn Overgaard Christiansen, der er organisationens fungerende direktør for Sikkerhed, Miljø og Maritim Forskning.

- Hendelserne i Oman-bugten giver fornyet bekymring om sikkerhedssituationen i området, da det kun er en måned siden, vi så fire angreb ud for Fujairah, siger han.

- Det er en alvorlig situation. Der er danske rederier, der er aktive i området.

Et af de to skibe, der er evakueret, er det norskejede "Front Altair". Det er ejet af norske Frontline og står ifølge billeder fra området i flammer.

Det norske Sjøfartsdirektoratet har opfordret norske skibe i regionen til at være varsomme og holde afstand til iransk farvand. Også Danske Rederier holder et vågent øje med, om de skal ændre deres anbefalinger for danskejede skibe i området.

- Det er kommercielle handelsskibe, som bare udfører deres forretning og fragter primært olie frem og tilbage. De skal ikke udsættes for den slags fare, siger Asbjørn Overgaard Christiansen og fortsætter:

- Det er meget svært at beskytte sig imod, hvad der nærmest kan karakteriseres som krigshandlinger. Vi er i tæt dialog med myndighederne om situationen.

Det betyder ifølge Asbjørn Overgaard Christiansen, at man må søge information hos myndighederne i området.

- Man orienterer sig imod de lokale myndigheder. Og så orienterer man sig imod de internationalt allierede, som vi samarbejder med. Det er anført af det amerikanske forsvar, som er i området, siger han.

Læs mere: Torpedoangreb: Tre eksplosioner ryster norsk tankskib

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094