23948sdkhjf

Torpedoangreb: Tre eksplosioner ryster norsk tankskib

Det norske olietankskib 'Front Altair' er i brand i Omanbugten efter torpedoangreb - ifølge iranske myndigheder er skibet sunket, men dette benægtes af skibets ejer, rederiet Frontline
To tankskibe er evakueret ud for Oman. Ifølge Tradewinds er en olietanker ramt af en torpedo.

Ifølge det norske nyhedsbureau NTB er det norske olietankskib 'Front Altair' i brand i Omanbugten. En person er såret, oplyser Reuters.

For kort tid siden meddelte det iranske nyhedsbureau, Irna, at skibet skulle være sunket.

At 'Front Altair' er sunket bliver dog benægtet af dets ejer, det norske rederi Frontline.

Den amerikanske flåde meddelte tidligere på morgenen, at den assisterer de to olietankskibe efter det angivelige angreb. Besætningen på begge skibe er evakueret og meldes i god behold.

USA's Femte Flåde siger, at den modtog nødsignaler fra to skibe, som blev angrebet i Omanbugten. Begge skibe var ifølge den amerikanske flåde mål for et angreb.

Episoden har ført til en markant stigning i oliepriserne.

Ifølge erhvervsmediet Bloomberg er der foruden tankskibet 'Front Altair' fra det norske selskab Frontline tale om tankskibet 'Kokuka Courageous' fra Bernhard Schulte GmbH & Co.

På sidstnævnte selskabs hjemmeside står der ifølge Bloomberg, at skibet har et hul i skroget.

Med henvisning til de stigende oliepriser skriver Bloomberg videre, at de formodede angreb vil øge spændingerne i regionen. Angrebene er sket nær Hormuzstrædet.

Omkring 40 procent af al transport af olie til havs går gennem Hormuzstrædet. Strædet er indgangen fra Det Arabiske Hav til Irak. Det trafikale knudepunkt er samtidig placeret i en konfliktplaget region. Mod syd har Saudi-Arabien involveret sig i borgerkrigen i Yemen, hvor deres modpart støttes af Iran, der ligger placeret nord for bugten.

USA har for nogle uger siden anklaget Iran for at sabotere fire saudiarabiske tankskibe. Iran har afvist anklagerne.

De to pågældende skibe ligger ifølge oplysninger fra MarineTraffic stille i farvandet mellem Oman og Iran.

Torsdag har Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei, haft besøg af Japans premierminister, Shinzo Abe.

Frontline har tidligere oplyst til den norske avis VG, at det har fået bragt de 23 besætningsmedlemmer i sikkerhed. Ingen af dem er kommet til skade.

Der er ingen oplysninger om, hvem der står bag de formodede angreb på skibene. Det norske Sjøfartsdirektoratet opfordrer norske skibe til at være varsomme, når de sejler i området.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.478