23948sdkhjf

Maersk Drilling indtager plads i C25

På trods af, at kursen for aktier i det nu selvstændige Maersk Drilling er faldet med 18 pct. siden børsnoteringen i april, er boreselskabet nu udset en plads i det danske eliteindeks for aktier, C25.

Det skriver Berlingske

C25-indekset bliver justeret to gange om året. Det er sammensat af de største og mest handlede danske aktier, og med Maersk Drillings éntré ryger Sydbank ud. Drilling-aktier steg 2,8 pct. i går, hvor nyheden blev annonceret. 

- At blive inkluderet i et indeks er normalt positivt, fordi det betyder, at man får mere opmærksomhed, og investeringsfonde bliver nødt til at opbygge en position for at afspejle indekset. Det betyder også, at flere strateger tager stilling til, om de vil være over- eller undervægt, siger Lukas Daul, der dækker Mærsk Drilling for ABG Sundal Collier, til Berlingske. 

Som Søfart tidligere har skrevet, gør den faldende aktiekurs det svært for Maersk Drilling at forfølge sin ambition om at vokse gennem opkøb. Boreselskab, som i børssammenhæng har fået navnet The Drilling Company of 1972, har i dag en markedsværdi i omegnen af 18,5 mia. kroner. 

Læs mere: Kursfald besværliggør opkøb for Maersk Drilling

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094