23948sdkhjf

J. Lauritzen nedbringer flåde i kvartal med kraftige ratefald

I et kvartal, hvor tørlastraterne er faldet faretruende nær break even, har J. Lauritzen nedbragt sin flåde af bulk-skibe til 68 imod 83 i første kvartal 2018. 

Det fremgår af rederiets opdatering på højdepunkter og nøgletal i de første tre måneder af 2019. 

Markedet for bulk-skibe i handysize lå omtrent 30 pct. under raterne i samme periode sidste år, og J. Lauritzens CEO Mads P. Zacho peger på særligt to faktorer. 

- Globale handelsspændinger sammen med problemer, der har påvirket den brasilianske eksport af jernmalm, påvirkede efterspørgslen efter tørlastfragt negativt, udtaler han i opdateringen og tilføjer, at de to faktorer isoleret set påvirkede J. Lauritzens resultat i første kvartal i år.

Læs også: Bimco: Kina vender op og ned på tørlast

Til gengæld ser det mere positivt ud for den del af J. Lauritzens forretning, der har at gøre med transport af gas. Markedet for små gastankskibe lå en anelse lavere i kvartalet, end de gjorde ved samme tid sidste år, men semiref-segmentet lå 35 pct. højere, og så indgik J. Lauritzen en aftale, som rederiet anser som et af højdepunkterne i kvartalet. 

Aftalen er indgået med Teekay LNG. Den betyder, at syv ethylen-skibe fra Teekay nu indgår i Lauritzen Kosans pool, som dermed er oppe på 21 enheder. 

Driftsresultatet (ebitda) endte i et overskud på 12,5 mio. dollar, hvor første kvartal 2018 gav et underskud på 6,2 mio. dollar. Forskellen skyldes dog ifølge J. Lauritzen, at regnskabsstandarderne i IFRS 16 nu er implementeret. 

På bundlinjen står der et underskud på 16,9 mio. dollar i første kvartal 2019. Samme periode sidste år gav et underskud på 11,8 mio. dollar.

Læs også: J. Lauritzen-topchef: Usikkerheden har været dramatisk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078