23948sdkhjf

DI-pris til maritim delelærling

Elektriker Nick Pedersen modtager DI Vendsyssels lærlingepris 2019
Nyudlært elektriker Nick Pedersen fik sig noget af en overraskelse, da han mandag morgen fik overrakt den gode nyhed i værkstedet, hvor kollegaerne sprang til med lykønskninger.

Nick Pedersen modtager DI Vendsyssels Lærlingepris 2019. Når han er færdig med sin læretid som dele-lærling hos MAN Energy Solutions, Mariendal Electrics samt Soft & Teknik, kan han og kan derfor med stolthed skrive endnu en titel på CV’et, der også omfatter at have modtaget Fagets Medalje i januar.

De tre virksomheders baggrund for i fællesskab at uddanne en dele-lærling var at give den specialiserede virksomhed mulighed for at kunne løfte et uddannelsesansvar. På foranledning af MAN Energy Solutions så denne uddannelsesform dagens lys i 2015. En form som tiltalte Nick, og en han til ansættelsessamtalen gik meget målrettet efter.

Kræver omstillingsparathed
Rollen som dele-lærling kræver omstillingsparathed, fleksibilitet, lyst til forandringer, mod, vilje og ro i maven til konstant at blive udfordret på at arbejde i tre vidt forskellige virksomheder.

En anden vigtig parameter er at skulle kunne begå sig i tre forskellige kundesegmenter.

Direktør Poul Knudsgaard ved MAN Energy Solutions siger:

- Nick har til fulde har løftet opgaven med at være en del af tre kulturer, have tre sæt kolleger og har løst mange vidt forskellige slags arbejdsopgaver. Dette kræver stærke personlige kompetencer i forhold til at skulle tilegne sig meget viden.

Anerkendelse hos kunder
Direktør Jens Christian Kristiansen ved Soft & Teknik, siger:

- Nick har fra første læredag levet op til alle de krav, der stilles til en dele-lærling, og han har høstet stor anerkendelse hos kunderne, uanset hvilket af de tre læresteder, han har repræsenteret. Blandt kollegerne er han yderst vellidt, og han er meget ærekær i forhold til at levere kvalitet uanset om kunden er en kollega eller slutkunden. Han kan fokusere på opgaven, og slutter ikke før den er løst.

Flere delelærlinge på vej
Direktør Keld Ramlov ved Mariendal Electrics siger:

- Succesen i dele-lærlinge formen har ført til, at MAN Energy Solutions, Mariendal Electrics samt Soft & Teknik er i gang med at uddanne yderligere to dele-elektrikerlærlinge, og er i proces med at rekruttere yderligere to af slagsen. Målet er kontinuerligt at have fire dele- elektriker lærlinge i gang.

MAN Energy Solutions, Mariendal Electrics samt Soft & Teknik er en del af den maritime lærlingeordning ved det maritime brancheudviklingscenter og klyngesekretariat for den nordjyske maritime klynge Marcod.

Derudover er Orskov Yard, Hirtshals Yard, Vestkajens Maskinværksted, KM Automatik, Victor, KS Maskinteknik, Alfa Laval, RASI Maskinfabrik, SeaMech og SL Power en del af lærlingeordningen, som tæller i alt 50 lærlinge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078