23948sdkhjf

VMS Group lander stor cruise-ordre

VMS Group A/S har aftalt levering af yderligere fire generatorsæt til det amerikanske ekspeditionsrederi Lindblad Expeditions

Præcis et år efter indgåelsen af den første aftale om levering af generatorsæt bestående af GE Transportations marinemotorer har VMS Group i Frederikshavn fået yderligere en ordre på levering af fire specialdesignede generatorsæt til det andet fartøj i ekspeditionsrederiet Lindblad Expeditions' polarflåde.

Det oplyser VMW i en pressemeddelelse.

Der er tale om generatorer af typen GE Transportation L250 og V250. Motorerne lever op til miljøkravene i regelsættene EPA Tier 4 og IMO Tier III uden brug af SCR-efterbehandlingssystem (Selective Catalytic Reduction) eller brugen af kemikaliet urea ombord.

Motorerne har et opgraderet kontrolsystem, HP Common Rail brændstofsystem, to-trins turbolader og avanceret recirkulation af udstødningsgassen (EGR).

Kombinationen af ingen SCR-efterbehandling, ingen doserings- og overvågningsudstyr eller urea-tanke sparer ifølge VMS op til 75 pct. plads ombord på fartøjet og dermed også alle de udgifter, der er forbundet med indkøb, installation samt vedligeholdelse af udstyret.

Eget design 

VMS' første motorordre til Lindblad Expeditions er netop blevet leveret i foråret 2019, mens den nyeste ordre er planlagt til levering i foråret 2020. Foruden salget af motoren står VMS Group for at opbygge og designe hele generatorsættet, herunder såvel design af bundrammer som de tekniske beregninger af vibrationer og støjniveauer samt montage og idriftsættelse ombord på det nye ekspeditionsskib.

Også løsningen med dobbelt elastisk montering er VMS' egen. Det skulle give en betydelig reduktion af vibrationer. Både støj og vibrationer er i fokus hos Lindblad, der tilbyder sine gæster at komme helt tæt på dyrelivet, blandt andet i havene omkring Antarktis.

- VMS Group har igennem flere år udført fremragende og pålidelig service på vores fartøjer, og nu har de bevist, at de også kan levere en samlet motorløsning, siger Chris Foong, underdirektør for Fleet Operations hos Lindblad Expeditions, i pressemeddelelsen.

Skibet i den nye ordre, der endnu ikke er navngivet, bliver det tiende i Lindblad-flåden og bygges på det norske Ulstein-værft.

Læs også: Forårstravlhed på Ulstein-værftet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094