23948sdkhjf

Olietankere udsat for sabotage ved Fujairah

Efter flere meldinger om sabotage har USA udsendt en advarsel til fartøjer nær travl bunker-hub

To saudiarabiske olietankere har søndag været udsat for sabotage ud for Fujairah-havnen i De Forenede Arabiske Emirater.

Det oplyser Saudi-Arabiens energiminister, Khalid al-Falih, i en pressemeddelelse tidligt mandag morgen dansk tid, skriver nyhedsbureauet Reuters.

De to olietankere er blevet påført "betydelig skade". Der er ingen meldinger om hverken omkomne eller olieudslip, oplyser ministeren.

Fujairah er en hyppigt anvendt bunker-hub. Den ligger ud til det travle Hormuz-stræde, som ved flere lejligheder har været genstand for spændinger mellem Iran på nordsiden og USA og dets allierede. 

Den ene af de to saudiske olietankere var på vej til Saudi-Arabien for at hente en last af råolie, som skulle videre til USA.

Anklager Iran

USA udsendte søndag en advarsel til fartøjer om, at "Iran eller dets allierede" kunne målrette angreb mod den maritime trafik i området.

Meldingen kommer i kølvandet på de tiltagende spændinger mellem USA og Iran.

Søndag aften meldte myndighederne i De Forenede Arabiske Emirater ligeledes om sabotage mod fire olietankere fra forskellige lande.

Meldingerne om sabotage har fået USA til natten til mandag dansk tid at udsende endnu en advarsel til fartøjer i regionen.

Som følge af den påståede trussel fra Iran har USA desuden oprustet i Mellemøsten. Blandt andet med flådefartøjer, et missilbatteri og flere B-52-bombefly. Det meddelte Pentagon fredag.

Spændingerne mellem USA og Iran er tiltaget, siden USA sidste år trak sig ud af atomaftalen fra 2015 og genindførte en række sanktioner mod Iran.

Generalsekretæren for Golfstaternes samarbejdsråd, Abdullatif bin Rashid al-Zayani, kalder meldingerne om sabotage for en "voldsom eskalering" af konflikten. Det skriver nyhedsbureauet AP.

- Sådanne uansvarlige handlinger vil øge spændingerne og konflikten i regionen og udsætte dets folk for stor fare, siger han i en pressemeddelelse natten til mandag.

Ifølge det iranske medie Press TV er fem fartøjer ved Fujairah ifølge øjenvidner omfattet af der, der bliver beskrevet som eksplosioner. De fem fartøjer er:

AMJAD tanker
No.: 9779800

Al Marzouqah tanker
No.: 9165762

Miraj oil tanker
No.: 9394741

A.MICHEL oil tanker
No.: 9177674

FNSA10 oil tanker 
No.: 9432074

Læs også: Udvidede Iran-sanktioner kan ramme tank

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173