23948sdkhjf

DFDS køber to skibe til ny papir-rute

DFDS skal transportere 700.000 ton papir om året for den svenske papirproducent Stora Enso på en ny rute mellem Göteborg og Zeebrugge

DFDS og Stora Enso har i dag indgået en fem-årig aftale om transport af ca. 700.000 ton papir- og kartonprodukter om året mellem Göteborg og Zeebrugge. Stora Enso har mulighed for at forlænge aftalen med tre år.

Det oplyser DFDS i en pressemeddelelse.

For at håndtere transporten af de aftalte mængder vil DFDS åbne en rute mellem Gøteborg i Sverige og Zeebrugge i Belgien. Den nye rute vil blive betjent af tre fragt- færger.

To ro/ro-skibe – 'Slingeborg' og 'Schieborg' – købes til formålet fra tredjepartsejere for
270 mio. kroner. Der er tale om to søsterskibe leveret fra Flender-værftet i 2000. Skibene måler hver især 183,29 meter i længden og 25,2 meter i bredden, og har 1884 lanemeter at gøre godt med. De har hidtil sejlet hos rederiet Wagenborg

Derudover overføres en fragtfærge fra DFDS 'eksisterende rute mellem Gøteborg og Gent, der i øjeblikket betjenes af fire fragtfærger. Den betydelige stigning i afgangsfrekvensen mellem Sverige og Belgien vil forbedre kundeservicen og understøtte vækst hos rederiets kunder, påpeger DFDS.

- Vi er særdeles glade for at udvide vores samarbejde med Stora Enso og ser frem til at støtte deres vækst gennem en effektiv og fleksibel rutedrift. Vi ser ligeledes frem til at tilbyde transportmarkedet yderligere kapacitet og service mellem Sverige og Belgien, siger Peder Gellert Pedersen, executive vice president i DFDS, og chef for rederiets færgedivision.

Stora Enso er ifølge DFDS en førende global leverandør af løsninger inden for emballage, biomaterialer, trækonstruktioner og papir. Virksomheden har en årlig omsætning på 10,5 mia. euro og 26.000 medarbejdere.

Ruten forventes begynde driften i midten af juni 2019 og nå en omsætning på over 300 mio. kroner i 2020.

Læs mere om: DFDS
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.111