23948sdkhjf

Baltic Shipping-skib grundstødt i Kolding Fjord

Det 88 meter lange general cargo-skib 'Rix Atlantic' gik i går morges på grund i Kolding Fjord.

Skibet var på vej fra Litauen med en last majs, da det kort før ankomst til Kolding missede indsejlingen og gik på grund. 

Det er Baltic Shipping, der har skibet i kommercielt management, og her ærgrer adm. direktør Ronnie Hulstrøm sig over hændelsen. 

- Sagt på godt gammelt dansk er det vel det, man kalder "pisse irriterende". Det giver en masse ekstra arbejde for os og skaber gener for kunden, der var klar til at tage imod lasten siger han.

Baltic Shipping har overladt det til det lettiske rederi Rix Shipping at klarlægge hendelsen sammen med surveyor. Ronnie Hulstrøm oplyser dog, at der ikke er meldinger om mekanisk svigt, men at det indtil videre ser ud som om, at kaptajnen simpelthen ikke fik drejet af i tide. 

- Det er en rutineret kaptajn, og vi havde lige været i kontakt med ham kort forinden, så det er ikke noget med, at han ikke var tilstede på broen eller sådan noget, siger Ronnie Hulstrøm og afviser også, at der er mistanke om promillesejlads. 

I skrivende stund er der dykkere ved skibet, og der er ikke tegn på udslip. Planen er ifølge Kolding Havn at trække skibet fri i højvandet sidst på formiddagen, hvorefter der venter yderligere inspektion af skroget, når skibet er kommet til kaj. Havnen oplyser desuden, at alle bøjer i indsejlingen fungerede, da grundstødningen skete. 

Det er anden gang i år, at et skib går på grund under indsejlingen til Kolding Havn. I januar skete det for general cargo-skibet 'Visnes'.

'Rix Atlantic' er bygget i 1999, har en kapacitet på 3.793 t.dv. og sejler under kypriotisk flag. 

Læs også: Hundested-virksomhed tørster efter flere coastere

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156