23948sdkhjf

Tankskibe trækker Norden i plus

Et tørlastmarked 'på kanten af kollaps' gav underskud i Nordens tørlastforretning i første kvartal
Et kraftigt ratefald som følge af af en dæmningsulykke i Brasilien og andre forstyrrende begivenheder i jernmalmsmarkedet, fortsatte handelsspændinger og svagere
kinesisk import ramte Norden i første kvartal.

Tørlast- og tankrederiet blev derimod trukket op af et stærk vintermarked i tankdelen, fremgår det af det netop offentliggjorte regnskab for første kvartal.

Samlet set kom Norden ud med et justeret perioderesultat i første kvartal på 7 mio. dollars mod 9 mio. dollars i første kvartal 2018.

Heraf blev resultatet i Nordens såkaldte 'Dry Operator' afdeling, der omfatter rederiets aktiviteter vedførende lejede skibe, et underskud på 3 mio. dollars mod et plus på 3 mio. dollars i samme periode sidste år. 'Dry Owner'-afdelingen, der dækker over rederiets egne og langtidsindbefragtede skibe, endte i nul mod et overskud på 5 mio. dollars i fjor.

Tank-aktiviteterne fik et plus på 10 mio. kr. mod et nulresultat i samme periode sidste år.

- Norden genererede et positivt resultat i et kvartal præget af et stærkt vintermarked i tank og et tørlastmarked på kanten af kollaps, udtaler adm. direktør Jan Rindbo. Han fortsætter:

- Norden havde forventet et svagt tørlastmarked, men selv ikke hurtig og agil reaktion i Dry Operator kunne opveje en halvering af raterne indenfor en periode på tre uger. Dry Owner var dog godt beskyttet mod det svage marked gennem høj afdækning og genererede et nulresultat, mens Tankforretningen var godt positioneret mod et meget stærkt vintermarked og fik et godt resultat.

Trods den vanskelige start på året, fastholder Norden forventningerne til det justerede resultat for året på mellem 25 og 60 mio. dollars.

KVARTALSRAPPORT: NORDEN
Mio. USD 1. Kvt. 2019 1. Kvt. 2018
Omsætning 653,5 591,2
EBITDA 52,4 17,1
EBIT 5,9 18,4
Periodens resultat -5,3 18,0
Justeret perioderesultat* 7,0 8,8
Egenkapital 851,8 849,6
Antal skibsdage 29.604 28.804

* Justeret perioderesultat” er beregnet som "Periodens resultat" justeret for "Salgsavancer og -tab, skibe m.v." inklusive justering for salg af skibe
i joint ventures.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156