23948sdkhjf

Presset tørlastrederi lægger kursen om: Fyrer 40 ansatte

Clipper Bulk skærer ned og ændrer organisationen som følge af et vanskeligt tørlastmarked
Clipper Bulk søsætter en række initiativer med formålet at styrke rederiet, som befinder sig i et svagt tørlastmarked. I den forbindelse skæres omkring 40 ud af i alt 140 landbaserede stillinger væk, fremgår det af en pressemeddelelse fra tørlastrederiet, som er et datterselskab i Clipper gruppen.

- Vi har været udfordret af den stejle, uventede nedgang i markedet. I dag tager vi de nødvendige skridt for at drive en levedygtig, profitabel tørlastoperation selv i et presset marked, udtaler Peter Norborg, CEO for Clipper.

- Vi etablerer en platform, som vil tillade os at drage fuld fordel af Clippers styrkepositioner i forskellige ruter og geografier, tilføjer han.

Som led i planen vil Clipper Bulk få stillet supplerende kapital til rådighed, for at rederiet kan tilgå markedet mere proaktivt, fremgår det. Derudover vil andre sparetiltag blive iværksat for at nedbringe omkostningerne.

Læs mere: Clipper-CEO vil gerne købe flere skibe

De 40 stillinger, som nedlægges, er fordelt på 12 i Houston, Hong Kong, Tokyo og Nassau med resten, dvs. 28 stillinger på hovedkontoret i København. Samtidig lukkes rederiets kontor i Tokyo, mens opgaverne på kontoret i Nassau, Bahamas, vil blive overført til ejerens lokale repræsentation. Det vil ifølge meddelelsen gøre det muligt for Clipper Bulk at koncentrere sig fuldt ud om forretningen i tre knudepunkter: København, Houston og Hong Kong - understøttet af et lokalt kontor i Barranquilla, Colombia.

- Selv om vi dybt beklager implikationerne for kompetente og loyale ansatte, er nedskæringen nødvendig for at tilpasse både omkostninger og strukturen til markedsvilkårene, siger Peter Norborg.

Som led i tilpasningen har Clipper Bulk også ændret i selskabets ledelse. Fremover vil chefgruppen således bestå af: Peter Norborg, CEO, Amrit Peter Kalsi, COO og chef for Chartering & Operations, juridisk chef Thomas Martinussen, Britt Jørgensen, HR- og kommunikationschef og Anders Bruun, chef for forretningsudvikling. Hvem der i fremtiden skal besætte stillingen som finans- og regnskabschef hos rederiet vil blive meldt ud senere.

Clipper råder over en flåde på omkring 80 fartøjer i handysize og supramax-segmenterne. Som Søfart skrev i marts, har Clipper som konsekvens af flere års dårlig indtjening i al diskretion frasolgt hele sin flåde af ejede skibe for i stedet at chartre en stor del af dem tilbage på forskellige tidsbegrænsede kontrakter.

Læs også: Clipper har solgt skibene - forfølger fremtid som operatør
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109