23948sdkhjf

Svitzer-mandskab strejker i Holland

Det er slut med at arbejde gratis, lyder det fra de ansatte i Svitzer-selskabet Euromed

For tredje gang i denne måned lå en række slæbebåde i går stille i Rotterdam og Amsterdam, imens 63 medarbejdere i Svitzer-selskabet Euromed nedlagde arbejdet. 

Det oplyser forbundet Nautilus, der ligesom havnearbejderforbundet FNV Havens støtter personalet i konflikten. 

Ifølge Nautilus har mandskabet arbejdet 8,5 timer om ugen uden betaling siden 2013. Det gik personalet dengang med til for at hjælpe Svitzer ud af et økonomisk uføre i en overenskomst, der løb til og med 2018. 

Nu er der dog ifølge forbundene ikke noget økonomisk grundlag for at arbejde gratis for Svitzer længere, og de ansatte kræver derfor betaling for samtlige 49 ugentlige arbejdstimer. Nøglekravet er at blive kompenseret for overarbejdet med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2019. 

- Svitzer er i god økonomisk form, så der er ingen grund til at engagere kriseberedskabet, siger Asmae Hajjari fra FNV Havens i en pressemeddelelse.

Heraf fremgår det også, at Nautilus og FNV Havens har forhandlet med Svitzer Euromed om en ny overenskomst indtil 14. februar i år. Her har den største knast i forhandlingerne, der altså nu er gået i hårdknude, været at få betaling for den 49 timer lange arbejdsuge. 

Ifølge Nautilus ønsker Svitzer "markedsbaserede løn- og ansættelsesvilkår", hvilket ifølge Nautilus vil være et kapløb mod bunden.

Den seneste strejke fandt sted fra kl. 18.00 i går og otte timer frem. Nogle af de strejkende fordrev noget af tiden med at samle affald ved færgeområdet nær Buitenhuizerpont.

Læs også: Svensk storstrejke afblæst i sidste øjeblik

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094