23948sdkhjf

Brænder for Ærø: Ønsker både elfærger og en bro til Als

De Konservatives folketingsmand fra Ærø har store ønsker til lokalsamfundet
I fremtiden bliver Søby Havn måske mest kendt for elfærgen "Ellen", som sættes i drift i begyndelsen af juli med fem daglige dobbeltture Søby-Fynshav og syv dobbeltture i weekender.

- Ellen er et banebrydende projekt, som stammer fra Ærø, og som bliver udstillingsvindue ud til verden på den innovation, som man altid har forstået at skabe inden for det maritime i Danmark og Ærø, siger den konservative ærøbo.

- Det er flot, at en lille ø kan løfte projektet, siger Anders Johansson og ærgrer sig over forsinkelsen af en af verdens kraftigste elfærger. Den står som symbol på den innovative tankegang.

Alsfærgen står for udskiftning, og derfor er det naturligt, at et forsøgsprojekt sker på en anden rute end den vigtigste forbindelse mellem Ærø og Fyn.

- Man ser også et perspektiv i en stærkere forbindelse til det sønderjyske og det tyske. På længere sigt, når denne rute forhåbentlig kører rigtig godt, så har du et udstillingsvindue ned mod det nordtyske og sønderjyske marked i forhold til turister og teknisk interesserede, der vil prøve færgen.

- Mange vil opleve at sejle fuldstændigt lydløs. Det bliver en speciel oplevelse, som man ikke har prøvet siden sejlskibenes tid.

Øidentitet
Anders Johansson er tilhænger af en bro mellem Sydfyn og Als. Det vil dels aflaste trængslen i Trekantsområdet, dels ville det være en fordel for Ærø at løfte Sydfyn.

- Det er urealistisk, at broen slår et sving ind over Ærø, og det ønsker man heller ikke på øen. Man har også en identitet og fordel ved at være en ø, som man gerne vil holde fast i.

- Søfart er et internationalt erhverv, og derfor skal man hele tiden have fokus på nabotjek - sikre de bedste vilkår for dem, som ønsker at operere fra Danmark.

- Vi skal selvfølgelig blive ved med at styrke det danske register. Vi er i gang med at digitalisere det og gøre det mere attraktivt og nemmere at registrere i Danmark og drive skibene fra Danmark.

Han har været med til at sikre, at man kan få fysiske dokumenter, hvis fremvisningen på en skærm ikke er nok i en fremmed havn.

- Nogle gange er der bare nødt til at være et officielt stempel fra en myndighed, før man accepterer det. Det er løst, så man har den mulighed for at få en fysisk udstedelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078