23948sdkhjf

Bæredygtig krydstogtkonference i København

Det har vakt kritik, at det voksende antal krydstogtskibe ligger til kaj ved storbyer og forurener, og den problematik har nu afledt en 'bæredygtig krydstogtkonference' på Langelinie i København d. 7. maj med opbakning fra regeringen og Københavns Kommune.

Det melder netværksorganisationen MDC - Maritime Development Center - i en pressemeddelelse.

Nordeuropas første

Det er Nordeuropas første internationale krydstogtkonference, og det er forventingen, at over 100 fagfolk fra hele krydstogtindustrien vil diskutere muligheder for at nedbringe luftforurening og trængsel i byerne i Østersøregionen.

Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen bakker op om konferencen:

- Det er centralt for den grønne omstilling, at vi får skabt nogle miljømæssige og bæredygtige rammer, der kan rumme krydstogtturismen og lukke ned for den forurening, der lige nu følger med skibene ind i de danske havne og videre ud i byerne. Derfor ser vi frem til, at vi i fælleskab får drøftet de løsninger, der kan virke på den korte bane, samt lagt en mere bæredygtig linje for krydstogtindustrien, siger han ifølge pressemeddelelsen.

Mens overborgmester i København, Frank Jensen, siger:

- Københavnerne skal kunne trække vejret uden at bekymre sig om luftforurening. Derfor sætter vi ind overfor forureningen fra krydstogtskibe, der lægger til kaj i byen. Vi har netop afsat penge til at projektere et landstrømanlæg i Nordhavn og til at finde en model for, hvordan vi kan få landstrøm på Langelinie. Her spiller internationalt samarbejde en afgørende rolle. For jo flere havne, der tilbyder landstrøm i regionen, jo flere ’grønne’ skibe kan vi tiltrække.

Landstrøm vigtigt tema

Landstrøm vil være et vigtigt tema, siger Claus Bødker, direktør i Cruise Baltic - et netværk af 12 krydstogtdestinationer i Østersøregionen:

- Vi gør det, fordi ingen er mere opsat på at løse problematikken, end krydstogtindustrien selv. Derfor vil landstrøm være et centralt tema på konferencen, der blandt andet belyser erfaringerne med landstrømsanlæg fra Kristiansand Havn. Vi stiller også skarpt på transporten af de mange krydstogtturister mellem skib og by, for også her kan der findes grønnere løsninger, mener Claus Bødker.

Konferencen er samtidig startskuddet for Miljø- og Fødevareministeriets internationale projekt om mindre luftforurening ved kajen fra krydstogtsskibe i Østersøregionen. Projektet løber fra 2019 til og med 2022.

Læs mere om konferencen her

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126