23948sdkhjf

Force nægtet tegninger til komfortundersøgelse af 'Express 1'

Undersøgelsen af, om Bornholmslinjens 'Express 1' skal have monteret en T-foil for at forbedre komforten, bliver ikke fyldestgørende, siger Hans Otto Kristensen til TV2 Bornholm

Det kommer til at tage en måned eller to mere end forventet, før den skibstekniske undersøgelse af komforten på 'Express 1' kan afsluttes. 

Sådan lyder meldingen fra transportminister Ole Birk Olesen, efter at et ekspertpanel anført af Force Technology er løbet ind i en udfordring i forbindelse med klarlægningen af, om en stabiliserende T-foil vil gøre overfarten mellem Rønne og Ystad mere behagelig for passagererne. 

- For at kunne gennemføre de forudsatte numeriske beregninger er det nødvendigt, at Force Technology får adgang til tegninger af hurtigfærgernes skrog fra Incat, som har bygget færgerne. Incat har imidlertid over for såvel Force Technology som Transport-, Bygnings- og Boligministeriet mod forventning afvist at udlevere tegningerne under henvisning til, at tegningerne er forretningsfølsomme, skriver ministeren ifølge TV2 Bornholm.

En ting er dog, at undersøgelsen kommer til at tage længere tid end forventet. Noget andet er, at resultatet ikke bliver helt så retvisende, fortæller skibskonsulent Hans Otto Kristensen, til TV2 Bornholm.

Han forklarer, at nogle kontrollerede målinger af, hvordan hurtigfærgen opfører sig i forskellige bølgehøjder, giver en fornemmelse, men uden muligheden for at lægge skrogets nøjagtige form ind i en computersimulator skal man ikke forvente, at der kommer noget konkret ud af undersøgelsen.

- Det skal man ikke forvente, nej. For det er hele kernen, at man kender det skrog. Får man ikke det, så er der ikke noget at gøre, siger Hans Otto Kristensen til TV2 Bornholm. 

Det er angiveligt normal praksis, at værfter for at værne om forretningshemmeligheder ikke vil udlevere tegninger til deres skibe. Alligevel undrer det skibskonsulenten, at Incat ikke har gjort en undtagelse i dette tilfælde. 

- Det ærgrer mig, at værftet er så, lad os kalde det overforsigtig, over for en institution som Force. Det er en dybt professionel institution, som ved, hvordan man behandler konfidentielt materiale. Så det er sådan set også en mistro til Force, som jeg ikke synes, er berettiget, siger han til TV2 Bornholm

Læs også: Force skal undersøge kritik af bornholmerfærge

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142