23948sdkhjf

Viking Life Saving runder to mia efter stort opkøb

Opkøbet af Norsafe i 2018 har sparket omsætningen i vejret og resultatet nedad i Viking Life Saving Equipment

Efter to år med let vigende omsætning er Viking Life-Saving Equipment A/S tilbage på ret kurs, i hvert fald på toplinjen.

Det fremgår af Vikings netop fremlagte årsregnskab for 2018. Omsætningen nåede for første gang over to mia. kroner, men driftsresultatet fortsatte det fald, der nu er stået på i de seneste fire år. Tilbage i 2015 havde Viking et driftsresultat på 201 mio. kroner. 

Udviklingen i omsætning såvel som på driften hænger dog sammen med det store opkøb, som Viking i september 2018 annoncerede af den norske producent af redningsbåde, Norsafe AS.

Læs mere: Viking køber norsk producent af redningsbåde

Trækker man omkostninger til at integrere Norsafe og påvirkningen af omsætningen i årets sidste kvartal ud af Vikings 2018-regnskab, er der dog fremgang i både Vikings omsætning og indtjening, pointerer adm. direktør Henrik Uhd Christensen.

- Vi har været i stand til at levere vækst i både aktivitetsniveau og indtjening i den oprindelige Viking-forretning, og vi forventer at billedet vil være det samme for begge forretningsområder i 2019, siger han i en pressemeddelelse. 

Norsafes salg af redningsbåde indgår i årets sidste tre måneder og har bidraget til, at Viking for første gang passerede to mia. kroner i omsætning. Resultatet før skat androg 155,4 mio. kr. ud af en omsætning på 2.015,6 mio. kr., og det Viking som tilfredsstillende. 

Fokus på omkostninger

Viking melder om et markedet for maritimt sikkerhedsudstyr, der stadig er præget af konkurrence.  

- Det maritime marked vil også i fremtiden være omkostningsfokuseret. Vi er i den gunstige position, at vi har gode løsninger til både at redde menneskeliv og sikre effektiv drift. Vores serviceforretning har også i 2018 været i stand til at vinde markedsandele på kernemarkeder, siger Henrik Uhd Christensen i meddelelsen.

Vikings største segmenter er fragtskibsmarkedet (cargo), passagerskibe og offshore, og segmenterne har i de senere år været kendetegnet af forskellig markedsudvikling. Alene inden for cargo bevæger udviklingen sig i flere retninger med usikkerhed påvirket af uroen om globale handelsaftaler. Også nybygningsmarkedet er fortsat under pres.

Offshore er i bedring efter det bratte fald i olieprisen i 2014. Der er fremgang i dele af industrien, og vi ser tegn på, at efterspørgslen øges. Krydstogtmarkedet er fortsat i bedst gænge og har været det ubrudt i en lang årrække, siger Henrik Uhd Christensen.

PPE-området, der omfatter personlige værnemidler som rednings- og arbejdsdragter, har vist ekstraordinær god vækst, oplyser Viking. Militære markeder, brandvæsener og andre professionelle brugere i en række lande aftager skræddersyede løsninger, og markedet for udlejning af dragter til offshoreflyvning har momentum for tidenz.

Ny evakueringsløsning bestod afgørende test

Til krydstogtmarkedet nærmer lanceringen af den banebrydende evakueringsløsning, Life Craft, sig efter mange års udviklingsarbejde og en kompleks godkendelsesproces. Den afgørende søprøve blev succesfuldt gennemført i november 2018, og nu udestår de sidste myndighedsgodkendelser, før hybriden mellem en redningsflåde og en redningsbåd er klar til markedet. 

- Life Craft er et kæmpeprojekt, og vi har hele tiden vidst, at søprøven var den store eksamen. Desto mere glædeligt er det, at den nu er passeret, og at vi kan se frem til at få en helt ny platform, der vil få stor effekt på vores salg og på lidt længere sigt også service til krydstogtskibe, siger Henrik Uhd Christensen. 

Læs også: 

Viking Life-Saving Equipment A/S
mio. kr. 2018 2019
Nettoomsætning 2.016 1.834
Resultat af primær drift 155 183
Resultat før skat 155 174
Årets resultat 111 130
Aktiver 2.311 1.555
Egenkapital 1.013 971
Antal ansatte 2.212 1.874
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125