23948sdkhjf

Aarhus Havn åbner op for landstrøm

Efter længere tids debat om luftforurening fra det kraftigt forøgede antal krydstogtskibe, der ligger til kaj i Aarhus, indvilger havnen nu i at give muligheden for at lade skibene bruge strøm fra land et nyt skud.

Det skriver TV2 Østjylland

- Tidligere har det ikke været attraktivt, fordi der ikke har været så mange skibe, som kunne koble sig på et landstrømsanlæg. Men nu synes jeg, at vi står i en situation, hvor vi skal undersøge det igen. Og det er vi faktisk allerede i gang med, siger havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen til mediet og fortsætter:

- Vi kigger på, hvilke løsninger der er på markedet, og hvordan de løsninger passer til de skibe, der kommer til vores havn. Så må vi se, om vi ikke kan finde en god løsning på det.

Tidligere har Aarhus Havn været afvisende over for at lave et anlæg, som kunne sende strøm fra land til vand, da der ikke har været nok skibe, som har kunnet anvende kablerne.

Men de store skibe er de seneste år blevet en smule mere grønne. Og derfor lyder prognosen, at omkring halvdelen af de krydstogtsskibe, som kommer til Aarhus i år, vil have muligheden for at koble sig på et anlæg inde på land.

Derfor har direktøren i Aarhus Havn besluttet, at han vil genoverveje, om et landstrømsanlæg kunne være en god investering,

- Teknologien udvikler sig virkelig hurtigt, og løsningerne bliver samtidig mere fleksible og mere økonomisk attraktive, forklarer han.

Skulle Aarhus Havn træffe beslutningen om at få trukket kabler, så vil det snart kunne klares. Det forklarer Peter Castberg Knudsen, som er medejer af firmaet Powercon i Hadsund.

I firmaet har de tidligere lavet en tilsvarende løsning i den norske havneby, Kristiansand.

- Det er bestemt muligt at lave et anlæg, der kan matche strømforbruget på krydstogtsskibene, siger han til TV2 Østjylland.

Prisen på et anlæg vil være på omkring 30 mio. kroner.

Læs mere: Norge buldrer frem på landstrøm

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.218