23948sdkhjf

Aarhus-politikere vil have landstrøm til cruise-skibe

Står det til medlemmerne af De Radikale og SF i Aarhus byråd, skal det stigende antal krydstogtskibe, der lægger til i Jyllands største by, lade sig forsyne med landstrøm for at komme luftforurening til livs.

Det skriver TV2 Østjylland.

Ønsket har nu resulteret i et konkret forslag, som byrådet onsdag har sendt videre til magistratbehandling forud for en endelig beslutning. 

- Vi er nødt til at have undersøgt, hvad et landstrømsanlæg kommer til at koste, og hvordan vi kan finansiere det, siger Eva Borchorst Mejnertz fra det Radikale Venstre til mediet. 

I Venstre opfordrer Bünyamin Simsek, der er rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus, til at undersøge sagen grundigt, før der bliver taget nogen beslutning. 

- Jeg synes, at forslaget først og fremmest skal undersøges fagligt og økonomisk. Også i forhold til, hvad det ville få af konsekvenser, vil vi gerne have belyst, om det afholder turister fra at besøge Aarhus, hvis krydstogsskibene holder sig væk. Det tror jeg ikke, men vi skal ikke tage denne her beslutning på gisninger, siger han til TV2 Østjylland. 

Som Søfart tidligere har skrevet, er debatten om forurening fra krydstogtskibe i Aarhus blevet forstærket i takt med, at antallet af krydstogtskibe, der besøger byen, er tre-doblet på fem år. 

Læs også: DFDS og CMP skal se på landstrøm til København

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.219