23948sdkhjf

Minister kaldt i samråd om miljøskibe

Sagen om Miljøstyrelsens indkøb af de to kommende miljøskibe 'Sif' og 'Frigg' får nu det socialdemokratiske folketingsmedlem Bjarne Laustsen til at slæbe Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i samråd. 

Det skriver DR Fyn. 

Samrådet, der skal finde sted den 14. marts, er seneste krølle på historien om de to skibe, som Miljøstyrelsen købte i England tilbage i 2015. Siden da har de ligget stille i Svenborg, kort inden jul blev et udbud af ombygningen af de to CTV'ere trukket tilbage – til stor ærgrelse for Jobi Værft, der som det eneste bød ind på opgaven.

- Det, der er problemet her, er, at man kommer med noget uklart, som ingen værfter ved præcist, hvordan er. Og det gælder også med den her reparationsopgave, siger Bjarne Laustsen til DR Fyn.

Ifølge folketingspolitikeren bliver regningen til de danske skatteborgere for dyr uanset, hvordan sagen ender. 

Som Søfart tidligere har skrevet, har Miljøstyrelsens håndtering af indkøbbet skabt vrede i branchen.

- Vi synes, det er så urimeligt. Hvorfor aflyser de ikke i august, hvis ikke de har pengene? Det føler vi er en hån, for det er store ressourcer, vi lægger i det her, fordi vi regner med, at der er en chance for at få opgaven, har Jobi Værfts direktør Jesper Faurholt Jensen tidligere sagt til Søfart. 

Læs mere: Branchebosser: Miljøstyrelsen handler amatøragtigt

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094