23948sdkhjf

VIDEO: Se 'Helge Ingstad's torpedoer bliver detoneret

Torpedoerne på den norske fregat 'Helge Ingstad', der sank efter kollisionen med aframac-tankere 'Sola TS' den 8. november 2018, endte med at ligge så længe under vand, at de ikke længere er sikre. 

En løsning kunne være at udskifte torpedoernes batterier, men risikoen forbundet hermed blev vurderet at være for står til at opveje den økonomiske gevinst, der ville være ved at gøre torpedoerne funktionsdygtige igen. 

- På baggrund af grundige faglige vurderinger af tilstand og alternativer blev det besluttet at detonere torpedoerne, siger orlogskaptajn Bengt Berdal, der er chef for det norske forsvars minedykkerkommando, i en pressemeddelelse.

De første torpedoer blev detoneret 31. januar, og resten om eftermiddag den 1. februar. Det norske forsvar vil ikke oplyse, hvor mange torpedoer, der har været tale om, da det vil afsløre følsomme oplysninger og den militære kapacitet på 'Helge Ingstad' og fregattens søsterskibe. 

På trods af en massiv indsats er det endnu ikke lykkedes at hæve havaristen. Igennem længere tid har indsatsen koncentreret sig om at få kæder på plads, så hævningen kan gennemføres forsvarligt, men ustadigt vejr har trukket processen i langdrag. 

Se levende billeder fra detoneringen af nogle af 'Helge Ingstads' torpedoer i videoen her:

Artiklen er en del af temaet VIDEO.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094