23948sdkhjf

Hirtshals Yard opkøbt af fiskere

En række lokale fiskere er gået sammen om at skyde et to-cifret millionbeløb i Hirtshals Yard

Fire lokale fiskere har købt 60 pct. af Hirtshald Yard og skudt et to-ciftret milliardbeløb i værftet. 

De fire fiskere er organiseret i investeringsselskabet Hornsnes Invest, som i praksis bliver udgjort af de fire pelagiske fiskefartøjer Asbjørn A/S, Rederiet Ruth A/S, Beinur A/S og Rederiet Isafold P/R.

- Med investeringen går Hornsnes Invest aktivt ind i bevarelsen af et lokalt skibsværft i Hirtshals og opnår på samme tid medejerskab af et værft, der er blandt landets førende, når det gælder servicering, reparation og vedligeholdelse af fiskefartøjer, fremgår det af en pressemeddelelse.

Her bliver det også understreget, at værftet nu er tilbage i fuld kapacitet, efter at værftets flydedok sidste år kæntrede med en norsk trawler inden i. Og at Hornsnes Invest' investering er med til at fastholde godt 100 arbejdspladser på selve værftet og blandt de lokale underleverandører og samarbejdspartnere, som værftet til daglig beskæftiger.

- Efter ulykken med flydedokken har vi været på udkig efter en kapitalstærk investor, og det er særdeles positivt, at det er Hornsnes Invest, der nu bliver en aktiv del af ejerkredsen bag værftet, siger Rasmus Brohus, adm. direktør i Hirtshals Yard, i pressemeddelelsen.

Han forklarer, at Hornsnes Invest har mange års erfaring med pelagiske fiskefartøjer og står for en høj kvalitet og dyb viden på området, både med hensyn til materiel og produktion.

- Fra værftets side er vi derfor meget glade for, at vi nu kan offentliggøre en helt ny og lokal ejerkreds bag værftet, siger han. 

I Hornsnes Invest forklarer direktør Fridi Petur Magnusen, at selskabet er etableret med det ene formål at bevare og etablere arbejdspladser i Hirtshals og Vensyssel.

- Efter ulykken sidste år har det været afgørende for os at skabe ro omkring værftet som arbejdsplads, og med investeringen i Hirtshals Yard sikrer vi det økonomiske grundlag under virksomhedens fortsatte udvikling og vækst. Det har stor betydning for de godt 100 familier, der på den ene eller anden måde brødfødes gennem Hirtshals Yard, siger han. 

I forbindelse med Hornsnes Invest' overtagelse af aktiemajoriteten i Hirtshals Yard udtræder en del af den tidligere ejerkreds bag værftet. Fremadrettet er det personerne bag Hornsnes Invest, der udgør den daglige ledelse sammen med de to medgrundlæggere af værftet – adm. direktør Rasmus Brohus og Jesper Reinholt. 

Som Søfart tidligere har skrevet, førte en fejlbehæftet ventil i august 2018 til, at den 82 meter lange flydedok tog vand ind og kæntrede. Først tre måneder senere kom der atter gang i maskineriet på den norske trawler 'Hardhaus', der var på værft i den kæntrede dok. 

Læs mere: Orskov har fået gang i motoren på norsk trawlerKommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125