23948sdkhjf

Nyt piratangreb i Guineabugten

Pirater har kidnappet seks besætningsmedlemmer fra containerskibet 'MSC Mandy' ud for Benins kyst
Guineabugten har igennem længere tid været internationalt hotspot for pirater, og blot to dage inde i 2019 var området igen udsat for et angreb.

Pirater angreb kort efter midnat den 2. januar et 2.668 TEU-containerskib, 'MSC Mandy', og kidnappede seks besætningsmedlemmer. Det skriver flere medier.

MSC har bekræftet angrebet, men har, af respekt for de berørte familier, ikke villet udtale sig yderligere.

Fra olie til kidnapning
Efter i lang tid at have gået efter olie har pirateriet i Guineabugten den senere tid ændret karakter, så piraterne nu i stedet søger at kidnappe besætningsmedlemmer.

Læs også: Tre piratangreb på samme dag ud for Vestafrika

Dirk Steffen, der er ansvarlig for Vestafrika hos den danske sikkerhedsekspert Risk Intelligence, har tidligere udtalt til Søfart, at piraterne er omstillingsparate, når der laves tiltag til at begrænse deres kriminelle adfærd:

Læs også: Otte forsvundet fra Mærsk-chartret containerskib

- Hvis man lukker én dør for piraterne, så finder de en anden, for der er et virkelig stærkt kriminelt netværk i Nigeria og hele Guineabugten, sagde han til Søfart i november.

At kidnapning i stedet kan betale sig for piraterne, skyldes i høj grad, at der, til trods for rederiernes manglende lyst til at oplyse om det, betales løsesum for at få besætningsmedlemmer frigivet.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.187