23948sdkhjf

Kolding Havn investerer i ny kran for at kunne følge med efterspørgslen

Kolding Havn investerer 10 mio. kroner i en ny kran. Det er et stærkt signal fra havnens bestyrelse til kunderne, om at Kolding Havn i de kommende år fortsat ønsker at betjene dem bedst muligt – på trods af den ændrede situation. Det skriver havnen i en pressemeddelelse.

- Vi har både et ønske og en pligt til fortsat at drive havnen på den bedst mulige måde. Den nye kran har en kapacitet, som er næsten dobbelt så stor som den nuværende. Vi har behov for denne forøgelse for at kunne følge med efterspørgslen, udtaler havnens bestyrelsesformand Asger Christensen.

For selvom Kolding Havn skal lukke på et tidspunkt i løbet af de næste 25 år, så ønsker havnen ikke at fremskynde processen ved at forholde sig passivt til de aktuelle udfordringer i den mellemliggende periode.

- En kran af denne type har en levetid på 10 til 15 år, og med en udløbsdato som ligger op til 25 år ude i fremtiden, så er det alt for tidligt at stoppe nødvendige investeringer, siger Asger Christensen og slår samtidig fast, at det er en velovervejet og nødvendig investering.

- Skulle der endnu en gang ske noget uventet i forhold til havnens fremtid, så er en kran af denne type også det, vi betegner som en omsættelig vare; vi vil efter al sandsynlighed kunne afhænde den på fornuftige vilkår, hvis det skulle vise sig at blive nødvendigt.

I de senere år har Kolding Havn forfulgt en strategi om at servicere særlige nicher, som har et behov for en specialiseret håndtering af gods, og som derfor giver et større afkast i forhold til mængden sammenlignet med de godstyper, som kan håndteres på alle havne.

- Vi kan se resultatet af den strategi her i 2018, hvor vi slår den historiske rekord på omsætningen, som vi satte i 2017. Den rekord sætter vi på trods af, at vi har håndteret en anelse mindre gods og betjent en anelse færre skibe, så det er helt i tråd med den strategi, vi har arbejdet efter i løbet af året, siger en tilfreds bestyrelsesformand.

Sammen med den øvrige bestyrelse vil han dog i 2019 revurdere den strategi i lyset af udmeldingen fra Kolding Byråd, men han forventer, at havnen også i de næste mange år, vil bidrage til Koldings erhvervsliv.

- Det er tvivlsomt, om vi får krydstogtskibe til Kolding i 2019, men det er en af de planer, som jeg forventer, at vi vil forfølge i de kommende år. 25 år er lang tid. Vi kan nå at bidrage meget til Kolding endnu, og det agter vi at gøre, slutter Asger Christensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094