23948sdkhjf

Scandlines forbereder nyt sagsanlæg mod Femern A/S

Det er ikke i orden, at Femern A/S i tiden op til gårsdagens dom i EU-Domstolen sikrede sig ekstra lån med statsstøtte, lyder det fra Scandlines

Et nyt søgsmål mod det statslige byggeselskab Femern A/S kan være på vej, efter at EU-Domstolen i går satte en stopper for, at selskabet kan optage lån med statsgaranti. 

Det skriver Finans.

Ifølge mediet optog Femern A/S nye lån med statsgaranti i ugerne op til domsafsigelsen i går. En statsgaranti, der sikrer meget lave renter på lånene, og er en del af det finansielle grundlag, som hele byggeprojektet hviler på. 

- Det er ganske foruroligende, hvis Femern A/S bevidst har spekuleret i at fylde kassen op for at have noget at stå imod med, når grundlaget for støtte forsvandt. Det er påfaldende, at de tre-fire års procestid har kunnet anvendes til det formål, mens vi er blevet beskyldt for urent trav og har været udsat for systematisk modstand mod ordentlige adgangsforhold for vores kunder, etc., siger Scandlines’ adm. direktør Søren Poulsgaard Jensen til Finans.

Læs mere: EU-Domstolen skrotter godkendelse af Femern-finansiering

Det var EU-Kommissionen, der i 2015 sagde god for, at den danske stat måtte stille garanti for lån til den faste Femern-forbindelse. Ifølge EU-Domstolen var kommissionen dog ikke grundig nok, inden den traf en afgørelse. Derfor skal muligheden for, at den danske stat kan stille garanti for lån til anlægsprojektet undersøges igen, hvilket forventes at tage et år eller to. 

Scandlines advokat vurderer over for til Finans, at statsgarantien skal bortfalde på alle de lån, der indtil nu er blevet optaget med statsgaranti i ryggen, som et resultat af dommen ved EU-Domstolen. 

- Vi vil naturligvis studere dommen nøje, og vi vil ikke udelukke muligheden for at tage retlige skridt ved en dansk domstol for at få omstødt allerede udbetalt og uretmæssig støtte, hvis den danske stat ikke efterlever afgørelsen, siger Søren Poulsgaard Jensen til Finans. 

De tyske myndigheder er endnu ikke nået til en endelig godkendelse af projektet. 

Læs også: Scandlines solgt for to-cifret mia-beløb

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094