23948sdkhjf

Bilproducent vil bruge vinddrevne ro/ro-skibe

To 136 meter lange ro/ro-skibe med sejl skal være med til at sænke CO2-aftrykket fra fragt af Renaults biler

Den franske bilproducent Renault satser på vindkraft som en del af løsningen på, hvordan det samlede CO2-aftryk for producentens biler skal sænkes. 

I en ny aftale med den nystartede franske shippingvirksomhed Neoline vil Renault bygge to 136 meter lange, vinddrevne bilskibe, der fra 2021 skal sejle på ruten mellem Saint-Nazaire i Frankrig, USA's østkyst og den franske enklave Saint-Pierre & Miquelon ud for Canadas østkyst.

Skibene adskiller sig markant fra de bilskibe, der sejler på havene i dag. De har et sejlareal på 4200 kvm, og de tekniske løsninger er både inspireret af den traditionelle maritime transportbranche og sejlsport.

Det skal resultere i, at CO2-udslippet bliver reduceret med 90 pct. i forhold til traditionelle fragtskibe på en tilsvarende rute. Midlerne er at lade vindkraft være den primære kilde til fremdrift, og derudover sejle med en mere energieffektiv hastighed på omkring 11 knob.

- Vi er meget begejstrede over, at Groupe Renault, en nøglespiller inden for tilgængelig og bæredygtig mobilitet for alle, er den første partner, som kommer med om bord på vores rejse ved at udvise tillid til Neolines maritime transportløsning, siger Neolines CEO Jean Zanuttini i en pressemeddelelse.

Neoline blev etableret i 2015 og modtager støtte fra flere offentlige kanaler. Ambitionen er at udvide flåden med større, vinddrevne skibstyper frem mod 2030.

Renault producerede 3,76 mio. køretøjer i 2017, hvoraf 60 pct. blev fragtet videre til søs. Bilproducenten arbejder på at reducere klimapåvirkningen af sine biler ud fra et vugge-til-grav-perspektiv.

- Løsningen fra Neoline, der kombinerer energieffektivitet og operationel relevans, har virkelig fanget vores opmærksomhed, siger Renaults direktør for strategisk miljømæssig planlægning, Jean-Philippe Hermine, i pressemeddelelsen.

Artiklen er en del af temaet SØFART TEMA: Røgrensning og alternativ bunker.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094