23948sdkhjf

Norden udvider flåden med to brugte MR-tankskibe

Købet er endnu en udvidelse af Nordens produkttankflåde forud for den forventede forbedring af markedet frem mod 2020
Norden tager forskud på et forbedret tankmarked med købet af to sydkoreansk byggede MR produkttankskibe fra 2009. Begge skibe har en kapacitet på 50.000 dwt, oplyser det danske tank- og tørlastrederi i en pressemeddelelse.

Købet er ifølge rederiet endnu en udvidelse af Nordens produkttankflåde forud for den forventede markedsforbedring frem mod 2020.

Med købet er Nordens ejede tankflåde blevet udvidet med fire MR-skibe i 2018, hvilket bringer den totale Norden tankflåde op på 58 skibe inklusive indbefragtede skibe.

- Mens markedet for produkttank i år har lidt under overkapacitet og svag efterspørgsel, forventer vi en bedring frem mod 2020. Markedet for råolietanksskibe er forbedret markant den seneste tid, olieprisen er faldet til laveste niveau i 12 måneder og olielagrene er blevet reduceret markant. Det tyder på an bedring i efterspørgslen på produkttankskibe forbedrede markedsvilkår. Vi mener derfor at dette køb er en god mulighed for at udnytte de relativt lave priser på tonnage nu og dermed udvide kapaciteten, siger Nordens adm. direktør Jan Rindbo.

De to skibe forventes at tilgå Nordens ejede flåde i december 2018 med navnene 'Nord Magic' og 'Nord Minute'.

Med købet består Nordens tankflåde af 44 MR-skibe med en lastekapacitet på mellem 45.000-50.000 ton og 12 Handysize-skibe med en lastekapacitet på 35.000-37.000 ton.

Norden har også indbefragtet to LR1 tankere, hvilket bringer Nordens tankflåde op på 58 skibe i alt. Norden ejer 24 af tankskibene, mens resten er indbefragtede. Alle skibene drives kommercielt via Norient Product Pool (NPP).

Norden offentliggør ikke prisen på de to skibe, men ifølge shippingmediet Tradewinds , blev skibene handlet til en pris på 34 mio. dollars. Sælger var Craig Stevenson’s Diamond S Shipping.

Ved udgangen af tredje kvartal blev Nordens flåde vurderet til en værdi af 839 mio. dollars, hvoraf 422 mio. dollar kunne tilskrives rederiets flåde af tankskibe.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.165