23948sdkhjf

Color Line får ikke lov til at udflage Kiel-færger

Stortinget sætter punktum i sagen om Color Lines overvejelser om at udflage sine to Kiel-færger.
Det norske statsbudget er forhandlet på plads, og med aftalen er der sat en stopper for Color Lines overvejelser om at udflage sine to Kiel-færger til Norsk Internationalt Skibsregister (NIS).

Det skriver skipsrevyen.no

De to norske partier, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkepari, har alligevel ikke ønsket at bakke op om lovforslaget. I stedet indebærer budgetaftalen, at den refusionsaftale, der gælder for norske søfolk, fortsættes i 2019, hvilket beløber sig til 35 millioner NOK.

Color Line bekræfter i en pressemeddelelse, at samtlige af deres passagerskibe forbliver i NOR-registeret i 2019.

- Med budgetaftalen forventer Color Line, at tilskudsordningen, som er vedtaget for 2019, bliver stabil over tid, siger koncernchef hos Color Line Trond Kleivdal.

Kritikere af Color Lines planer om at udflage har påstået, at det ville koste de 700 norske arbejdspladser, som de to Kiel-færger til sammen står for. Lovforslaget ville nemlig have åbnet op for at hente arbejdskraft, der ikke er dækket af norske løn- og arbejdsvilkår.

Norsk Sjømannsforbund jubler over udfaldet:

- En mangeårig kamp fra Norsk Sjømannsforbunds side er med dette kronet med en sejr, skriver leder Johnny Hansen på sin facebook-side.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078