23948sdkhjf

Torm går sammen med ME Production i Kina

Tankrederiet Torm har købt sig ind i et joint venture den danske scrubber-producent ME Production og det kinesiske Guangzhou-værft

Rederiet Torm har etableret et joint venture med den danske scrubber-producent ME Production og Guangzhou Shipyard International (GSI). 

Det oplyser Torm i en pressemeddelelse.

Det nye joint venture, der går under navnet ME Production China, skal fremstille og montere scrubbere i Kina og levere dem til en vifte af maritime kunder til både nybygninger og retrofit. Torms ejerandel i foretagendet er 27,5 pct. 

Læs også: ME Production åbner fabrik i Kina efter stort scrubbersalg

- Dette strategiske træk giver os en anseelig økonomisk interesse i et venture, der har potentiale til at blive en international scrubber-fabrikant i stor skala. Det vil også betyde, at Torm kommer til at få attraktive priser på scrubbere, siger Torms adm. direktør Jacob Meldgaard i pressemeddelelsen.

Torm har foreløbigt bestilt 16 scrubbere hos ME Production China og har derudover skrevet under på en hensigtserklæring om yderligere 18 styk. Dermed har Torm forpligtet sig til at montere scrubbere på op til 39 skibe, hvilket svarer til omtrent halvdelen af flåden. 

Prisen ligger ifølge Torm under to mio. dollar i gennemsnit, og rederiet forventer at hente finansiering til en "signifikant" del af investeringsomkostningerne.

Læs også: VLCC-kæmpe: Derfor er scrubbere ikke løsningen

Læs mere om: TORM
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094