23948sdkhjf

Mærsk-konkurrent stærkt igennem tredje kvartal

Containerrederiet Hapag-Lloyd er kommet ud af årets tredje kvartal med et overskud på 845 mio. kroner

I det tyske containerrederi Hapag-Lloyd er der "forsigtig optimisme", efter at regnskabet for dette års tredje kvartal nu er præsenteret. 

For verdens femtestørste containerrederi bød kvartalet på et overskud på bundlinjen på 113,4 mio. euro (845 mio. kroner), hvor samme kvartal året forinden blot resulterede i et overskud på 51,8 mio. euro (386 mio. kroner). 

- Vi har set en positiv udvikling i tredje kvartal og er også endt på et positivt nettoresultat for gruppen efter ni måneder, siger Hapag-Lloyds CEO Rolf Habben Jansen i en pressemeddelelse.

Han forklarer, at højere volumener, bedre udnyttelse af skibene og synergier fra det nylige opkøb af konkurrenten UASC i nogen grad har kompeseret for stigende operationelle omkostninger.

Dertil kommer, at de gennemsnitlige rater er steget op mod højsæsonen for containerfragt, om end de højere rater ikke fuldt ud kan opveje, at et ton bunker i de første ni måneder af 2018 har kostet 95 dollar mere end i samme periode sidste år.

- På trods af det vedholdende pres på operationelle omkostninger i dele af vores forretning forbliver vi forsigtigt optimistiske for resten af året, siger Rolf Habben-Jansen.

Efter årets første ni måneder har Hapag-Lloyd opnået et overskud på 12,5 mio. euro, hvor samme periode sidste år kastede 9,1 mio. euro af sig. 

Maersk aflægger sit næste kvartalsregnskab den 14. november. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156