23948sdkhjf

Norge vil forbyde scrubber i fjorde

De norske søfartsmyndigheder vil nu stramme krav til skibes miljøvenlighed yderligere i en række fjorde, der er populære krydstogtdestinationer

En stramning af miljøkravene i en række norske fjorde er endnu ikke trådt i kraft, før yderligere stramninger er kommet på bordet. 

Det er tilfældet, efter at de norske søfartsmyndigheder har fået tilbagemeldinger på stramninger, der blev meldt ud i juni. Stramninger, som blandt andet omfatter strengere krav til udledning af svovl og NOx samt forbud mod udledning af spildevand.

Blandt dem, der har ønsket endnu strammere miljøkrav, er den norske regering. 

- Regeringen ønsker at reducere udledninger og efterladenskaber fra krydstogtskibe. Strengere krav for skibe i verdensarvsfjordene vil være et skridt i den rigtige retning, siger den norske klima- og miljøminister Ola Elvestuen i en pressemeddelelse.

Derfor foreslår de norske søfartsmyndigheder nu, at det anvendte brændstog i verdensarvsfjordene maksimalt må have et svovlindhold på 0,10 pct. Dertil kommer et forslag om at forbyde brugen af scrubbere i de samme områder, uanset om der er tale om åbne, lukkede eller hybridssystemer. 

- Erfaringer viser, at nutidens røgrensningssystemer udleder synlig røg, og visse systemer giver også udledninger til havet. Selv hvis den synlige røg til dels er vanddamp, har det en negativ indflydelse på folks oplevelse af vores verdensarvsfjorde, siger Bjørn Pedersen, der er chef for departementet for lovgivning og internationale relationer i Sjøfartsdirektoratet. 

Blandt de yderligere stramninger er også forbud mod at forbrænde affald på krydstogtskibene. 

De foreslåede stramninger skal gælde i Nærøyfjord, Aurlandsfjord, Geirangerfjord, Sunnylvsfjord og Tafjord.

De nords

Artiklen er en del af temaet SØFART TEMA: Røgrensning og alternativ bunker.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172