23948sdkhjf

Statsministeren indvier maritimt center på Fyn

Uddannelsen til industritekniker genopstår i Svendborg - til glæde for de maritime virksomheder
Et samarbejde mellem flere sydfynske industrivirksomheder, Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier og Svendborg Kommune betyder, at erhvervsskolen fra årsskiftet igen kan tilbyde grundforløbet til industriteknikeruddannelsen.

Det var statsminister Lars Løkke Rasmussen, som foretog den officielle åbning af den nye uddannelse.

Det var oliefiltervirksomheden C.C. Jensen og brancheorganisationen Industrien Sydfyn der oprindelig tog initiativ til at undersøge muligheden for at genetablere uddannelsen.

I samarbejde med Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier, Fyns Maritime Klynge, Metal Sydfyn og Arbejdsgiverne er det lykkedes at stable initiativet IndustriLab på benene, som skal være med til at sikre industriteknikere til den sydfynske metalindustri fremover.

Fyns Maritime Klynges uddannelseskoordinator Steen Nielsen blev inviteret ind i IndustriLab af Industrien Sydfyn, da han til daglig beskæftiger sig med lærlinge, kompetencer og den maritime industri. I løbet af 2017 har han skabt flere end 40 nye lærepladser i de fynske industrivirksomheder i tæt samarbejde med uddannelsesinstitutioner, grundskoler og virksomhederne selv.

– IndustriLab er et stærkt signal om, at det kræver en fælles indsats, hvis vi i fremtiden skal sikre, at de unge søger ind på erhvervsuddannelserne. Nogle vil måske kalde samarbejdet mellem virksomheder, kommuner og erhvervsskole en smule umage, men det er først og fremmest nødvendigt og ansvarligt, og det viser en fælles vilje til at være med til at løse en fælles udfordring, nemlig manglen på kvalificeret arbejdskraft, siger Steen Nielsen.

Det unikke ved IndustriLab er, at en række navngivne virksomheder, skolen og kommunen har indgået et forpligtende samarbejde, hvor hver part bidrager økonomisk, hvilket betyder, at der kan anlægges en topmoderne uddannelse med det nyeste CNC-udstyr og undervisningsmateriel. Derudover stiller virksomhederne en historisk praktikpladsgaranti, som betyder, at de unge mennesker, der starter på uddannelsen til januar og hvert semester herefter, alle står med en konkret praktikplads i hånden.

1. januar 2017 lukkede industriteknikeruddannelsen på Svendborg Erhvervsskole efter en statslig
udbudsrunde i 2016. Adgangen til kvalificeret arbejdskraft for metalvirksomhederne på Sydfyn blev dermed begrænset, og det, sammenholdt med en generation af industriteknikere, der er på vej på pension, har skabt et scenarie, hvor virksomhederne kommer til at mangle medarbejdere i fremtiden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078