23948sdkhjf

Maersk indsætter større skibe på Stillehavet

17.816 TEU store 'Eleonora Maersk' skal sammen med søsterskib høste af de gode rater på Stillehavet

Maersk Line indsætter nu to af de største skibe, der nogensinde har sejlet containere fra Asien til USA.

Det skriver Splash

Omrokeringen sker for at imødekomme den store efterspørgsel efter containerfragt, der er opstået på ruten i løbet af året. 

Der er tale om de to søsterskibe 'Eleonora Maersk' og 'Eugen Maersk'. Med en kapacitet på 17.816 TEU er de tæt på at slå rekorden på ruten, som blev sat af 17.859 TEU store 'CMA CGM Benjamin Franklin', der tog tre rundture på Stillehavet i 2016. 

Imens USA's præsident Donal Trump indledte en handelskrig med Kina tidligere i år, er spotraterne for en fyrrefodscontainer (FEU) fra Shanghai til USA's vestlyst steget fra et niveau under 1.000 dollar i februar til nu at ligge omkring 2.500 dollar. 

- Kinesiske afskibere skynder sig at sende deres varer afsted til USA inden første januar 2019, hvor højere toldtariffer på 25 pct. vil ramme forskellige importer fra Kina til USA, skriver analysehuset Alphaliner ifølge Splash. 

Maersk's CEO Søren Skou sagde i oktober i et interview med Bloomberg TV, at den boomende amerikanske import til dels skyldes en stærk amerikansk vækst, men at den til dels også kommer fra opbygning af lager forud for øgede toldsatser. 

- Det vil selvfølgelig give bagslag engang næste år, siger han. 

De to søsterskibe er byggede i 2007. De er 399 meter lange og 56 meter brede.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.204