23948sdkhjf

Kolding Havn vil have Danmarks første overdækkede bulk-terminal

En overdækket bulk-terminal indgår i Kolding Havns nye masterplan

En overdækket bulk-terminal kan blive en realitet i Kolding Havn. 

Det skriver Jyske Vestkysten på baggrund af havnens nye masterplan, der bliver præsenteret senere i dag.

Havnedirektør Anders Vangsbjerg fortæller, at det endelige design af den overdækkede terminal endnu er langt fra fastlagt.

- Men du skal forestille dig en flyhangar – bare til skibe. Det er en overdækket terminal, som skibene sejler ind i, og som kapsler støv og støj inde, og inde i hangaren kan godset håndteres, selvom det sjaskregner udenfor, siger han til Jyske Vestkysten. 

Der vil i så fald være tale om Danmarks første af slagsen. Overdækningen vil gøre det muligt for havnen at yde en bedre service til kunder, som i dag fragter gødning og jern igennem havnen. 

Ifølge Jyske Vestkysten ønsker Kolding Havn sig, at den overdækkede terminal skal være 30 meter høj og have et grundareal på 10.000 kvm. Til sammenligning er DLG's silo, der er den højeste bygning i havnen, 55 meter høj. 

Foruden den nye terminal, der går under betegnelsen all weather terminal, indeholder masterplanen blandt andet et ønske om at omdanne det 80.000 kvm. store indspulingsbassin i sydhavnens østligste ende til havneaktiviteter. Et ønske, der på grund af sideløbende planer om at bygge et boligområde i havnens sydlige del er faldet flere lokalpolitikere for brystet. 

Byrådet ventes at tage endelig stilling til havnens masterplan, der har et samlet budget på 160-170 mio. kroner, i løbet af første kvartal 2019. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094