23948sdkhjf

Norden i scrubber-aftale med tyrkisk værft

Tørlastrederiet indgår aftale med Besiktas Shipyard efter grundig analyse af de kommende svovlregler
Norden har forleden underskrevet en ny aftale om installation af røgrensesystemer - scrubbers - med det tyrkiske værft Besiktas Shipyard.

Det fremgår af et opslag på Nordens LinkedIn-side .

- Vi har gennemført en grundig analyse af effekten af svovldirektivet, som træder i kraft 1. januar 2020. Prisforskellen mellem lavsvovls- og højsvovlsbrændstof forventes at være betydelig i et stykke tid, hvilket gør scrubbere til en attraktiv metode for at efterleve svovlreglerne, siger Jens Christensen, chef for Nordens tekniske afdeling.

- I praksis betyder det, at fartøjer udstyret med scrubbere forventes at have en betydelig konkurrencefordel fra 2020, og derfor ser vi scrubbere som en investering, der både er økonomisk attraktiv og teknisk levedygtig, tilføjer han.

Det danske tørlastrederi oplyste i forbindelse med halvårsregnskabet, at Norden indtil videre har valgt at investere omkring 54 mio. dollars i at installere scrubbers på 26 skibe med option på yderligere fem skibe.

Heraf vil to scrubbere blive installeret på nybygninger, 16 retrofitted på udvalgte skibe i Nordens egen flåde, mens de resterende otte installeres på langtidschartret tonnage.

Den økonomiske gevinst ved denne investering har Norden opgjort til omkring 25 pct. inden for fem år for sine egne skibe.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11