23948sdkhjf

Polen vil grave sig fri af Kaliningrad

En ny kanal til 1,6 mia. kroner skal gøre det nemmere at anløbe Elblag-havnen, der i dag kun er tilgængelig igennem russisk farvand

En lille kanal med stor politisk symbolværdi. 

Sådan kan den polske regerings plan om at forbedre anløbsforholdene til Elblag-havnen beskrives. Havnen ligger i bunden af Vistula-lagunen, men indgangen til lagunen ligger i russisk farvand.

Derfor vil den polske regering nu anlægge en kanal igennem den halvø, der adskiller lagunen fra Østersøen, så skibe til og fra Elblag kan undgå de godt og vel 10 sømil igennem Kaliningrads territorium. 

Kanalen vil blive lidt over en kilometer lang og 16 fod dyb. 

- Polen er nødt til at udviske de sidste spot af at være en afhængig stat. Vi er nødt til at vise, at tiderne, hvor Rusland dikterede, hvad vi kunne og ikke kunne gøre på vores territorium, er ovre, siger den polske indenrigs- økonomi- og søfartsminister Jaroslaw Kaczynski ifølge Maritime Executive.

Rusland har gjort indsigelser mod projektet med henvisning til den negative påvirkning, det kan få på lagunens økosystem. 

Elblag er base for Natos Enhanced Forward Presence Battlegroups, der blev etableret for at forstærke forsvarsalliancens tilstedeværelse i Baltikum efter Ruslands annektering af Krim-halvøen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125